Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ένα δολοφονικό καθεστώς...


Το καθεστώς εντός του οποίου συνέβη η στυγερή δολοφονία του 44χρονου Ελληνα στην 3ης Σεπτεμβρίου, είναι το ίδιο καθεστώς εντός του οποίου διαπράχτηκε η εκτέλεση του 21χρονου από το Μπαγκλαντές στα Κάτω Πατήσια.

Το καθεστώς που ένα χρόνο πριν πάτησε επί πτωμάτων με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής, το καθεστώς που δεν έχει εντοπίσει ακόμα τους δολοφόνους των τριών της «Μαρφίν», είναι το ίδιο καθεστώς που «τιμώντας την επέτειο» εκείνου του εγκλήματος έστειλε προχτές δεκάδες διαδηλωτές στα νοσοκομεία και έναν στην εντατική να χαροπαλεύει.
Το καθεστώς που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση της Κούνεβα, το καθεστώς που επιδαψιλεύει διά στόματος πρωθυπουργού συγχαρητήρια στους «δουλοκτήτες» της Μανωλάδας, είναι το ίδιο καθεστώς που ποτίζει την κοινωνία με το ρατσιστικό δηλητήριο πως η μετανάστευση δεν είναι κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό φαινόμενο, αλλά ένα «εγκληματικό» φαινόμενο.
Το καθεστώς που διαθέτει «στρατό» και διμοιρίες «προστατών του πολίτη» εξαιρετικά αποτελεσματικούς στο να ξυλοκοπούν απεργούς, να επιστρατεύουν εργάτες και να αστυνομεύουν το λαό, είναι το ίδιο καθεστώς που έχει παραπετάξει τη λαϊκή οικογένεια να δοκιμάζεται, εκτός από την ανέχεια, και από την όξυνση μιας πολύμορφης εγκληματικότητας, να τελεί υπό τον φόβο των διαφόρων κυκλωμάτων, των ληστειών, των ναρκωτικών, της πορνείας, της υποβάθμισης της ζωής στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες.
Το καθεστώς εντός του οποίου το έργο των «ηρωικών» ΜΑΤ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εναντίον του διαδηλωτή εργάτη, συνταξιούχου, άνεργου συνεπικουρείται από ακροδεξιούς προβοκάτορες, όπως πέρσι στον Αγνωστο Στρατιώτη, είναι το ίδιο καθεστώς που όταν δε χαριεντίζεται με τους «Χρυσαυγίτες» κάνει τον τροχονόμο του εθνικιστικού πογκρόμ που συντελείτο και χτες στους δρόμους της Αθήνας.
Το καθεστώς που οι «παπαγάλοι» του αποθέωναν στα ΜΜΕ τους κυβερνώντες, το μνημόνιό τους και την τρόικά τους, το καθεστώς που αξιοποιεί την κρίση και τα χρέη που προκάλεσαν οι «πατρίκιοι» για να φορτώσει νέα κρίση και νέα χρέη στους «πληβείους», είναι το ίδιο καθεστώς που συκοφαντεί τη λαϊκή αντίσταση σαν «ανομία», «αταξία» και «βία» και που με την ίδια χυδαιότητα τροφοδοτεί το κλίμα αυτοδικίας ενάντια σε αποδιοπομπαίους τράγους όπως οι μετανάστες, το οποίο κατόπιν υποκριτικά το αποκηρύσσει.
Αυτό το καθεστώς με τις χίλιες εκφάνσεις της σαπίλας, της παρακμής και της αγριότητας, δεν παίρνει «βελτίωση», «καλυτέρευση», «αλλαγή».
Ολοι οι διαχειριστές του έχουν αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης για την ανείπωτη εκμετάλλευση των καταπιεζόμενων στρωμάτων κάθε χρώματος, κάθε φυλής και κάθε θρησκείας, έχουν αντίστοιχη συμμετοχή στον εκβαρβαρισμό που υφίσταται η κοινωνία.

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου