Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μετά τον Άκη, «ψάχνουν» και τον Γιάννο

Κατεπείγουσα εντολή προς όλες τις τράπεζες να ερευνήσουν εξονυχιστικά τις καταθέσεις και τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, απέστειλε με απόρρητο έγγραφό του το ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, το εν λόγω έγγραφο έφτασε πριν από λίγες μέρες στην Ένωση τραπεζών με τελικό αποδέκτη τις εμπορικές τράπεζες σηματοδοτώντας την επέκταση της έρευνας για τα εξοπλιστικά και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα πλην του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ζητούν λεπτομερή ενημέρωση για την κίνηση και το περιεχόμενο των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού από την 1-1-1997 έως σήμερα. Επίσης ζητούν στοιχεία για λογαριασμούς ατομικούς ή κοινούς, ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων, αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων, πιστωτικών καρτών, χορηγήσεων και χρηματοδοτήσεων.

Επιπλέον αναζητούν στοιχεία για τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζών της Ελλάδας ή του εξωτερικού και μεταφορικές πιστώσεις, καθώς επίσης για πράξεις συναλλάγματος, θυρίδες και κινήσεις κεφαλαίων.

Το ΣΔΟΕ ερευνά τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό τριών υποβρυχίων και έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού, επί υπουργίας του κ. Παπαντωνίου.

Μόλις παραληφθούν από τις τράπεζες τα στοιχεία, που απαιτούνται, το ΣΔΟΕ θα συντάξει συμπληρωματικό πόρισμα με τα αποτέλεσμα του ελέγχου, το οποίο θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου