Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο τουρκολάγνος κατήφορος της ΔΗΜΑΡ συνεχίζεται…


Έχουν ήδη γραφεί αρκετά για την επιλογή του κόμματος της (αυτοφερόμενης ως) Δημοκρατικής Αριστεράς (ή ΔΗΜΑΡ) να καταψηφίσει την τροπολογία περί του διορισμού των ιμάμηδων, μια τροπολογία που – όπως σας έχουμε πρόσφατα ξαναγράψει στο «Προξενείο-Στοπ» – την αντιμάχονται με λύσσα το Τουρκικό
Προξενείο Κομοτηνής και οι μηχανισμοί του, καθώς είναι δεδομένο ότι η υπερψήφιση του διορισμού θα θέσει τις προϋποθέσεις για τον απεγκλωβισμό των ιμάμηδων και ιεροδιδασκάλων του Κορανίου από την προξενική επιρροή. Εκείνο όμως που δεν είναι τόσο γνωστό πανελληνίως είναι ότι η συγκεκριμένη στάση της ΔΗΜΑΡ προτάθηκε κατά κύριο λόγο από τα εν Θράκη παραμάγαζα του εν λόγω κόμματος, που συγκεντρώνει και κάποιους πολύ επιφανείς…τουρκόψυχους της περιοχής (όπως π.χ. οι κύριοι Δάμων Δαμιανός και Συμεών Σολταρίδης, αλλά ασφαλώς και ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν, που ενώ ξεκίνησε από τη ΝΔ κατάντησε πολιτικός γυρολόγος περιφέροντας – χωρίς ευτυχώς ιδιαίτερο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα – την εκλογική προξενική προίκα κάμποσων χιλιάδων ψήφων).

     Πριν από λίγες μέρες λοιπόν (7-1-2013) ο Ιλχάν, παρέα με τον Δαμιανό, πήγαν στην Αθήνα, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον γραμματέα της ΚΕ Σπύρο Λυκούδη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ενώ στη συνέχεια είχαν συνάντηση εργασίας και με τις βουλευτίνες Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη, παρουσία του υπευθύνου διεθνών σχέσεωνΓεράσιμου Γεωργάτου και του μέλους της ΕΕ Χρήστου Μαυροκεφαλίδη.


     Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής – όπως μαθαίνουμε από την τουρκοφυλλάδα του Ντεντέ «Τρακιανίν Σεσί» – «μεταφέρθηκε μεταξύ των άλλων και η ομόφωνη απόφαση των Ν.Ο. Ξάνθης και Ροδόπης για την απόρριψη εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ., της τροπολογίας που έχει ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, περί του διορισμού Ιεροδιδασκάλων σε Ιερά Τεμένη ή δημόσια σχολεία για την διδασκαλία του Κορανίου σε μουσουλμάνους μαθητές στους νομούς της Θράκης». (Σχετική και η φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε από την “Τρακιανίν Σεσί” με Γιαννακάκη, Ρεπούση, Ιλχάν και Δαμιανό και με την αναφορά της επίμαχης τροπολογίας ως…ντροπολογίας)!
 
Και επειδή προφανώς οι δύο «Τούρκοι» συντοπίτες μας πήραν τις διαβεβαιώσεις που ήθελαν για ένα ζήτημα που τόσο πολύ καίει το εν Προξενείω μεγάλο αφεντικό τους (και μόνη η συνεύρεσή τους πάντως με Ρεπούση καιΓιαννακάκη δείχνει ότι δεν θα πρέπει να…κουράστηκαν και πολύ για να τις πάρουν!), ο αξιότιμος κύριος Αχμέτ Ιλχάν έκρινε σκόπιμο την επόμενη κιόλας μέρα να γράψει κι ένα κειμενάκι στο Facebook, ευχαριστώντας τον πρόεδρο τουΦώτη Κουβέλη για όλα όσα έχει κάνει υπέρ της…τουρκικής μειονότητας! Δεν στερείται φυσικά σημασίας το περιεχόμενο της εν λόγω ευχαριστίας, οπότε και σας την αναδημοσιεύουμε εδώ σε μετάφραση (από τα tourkikanea.gr), ενώ στο τέλος του δημοσιεύματος μπορείτε να δείτε και το πρωτότυπο κείμενο:

Στον πρόεδρο Κουβέλη

1) Επειδή βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε επερώτηση στην βουλή για την αναγνώριση και την προστασία της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης

2) Επειδή βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε επερώτηση για τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στη μειονότητα.

3) Για τις προσπάθειες του σχετικά με τη διδακτέα ύλη των τουρκικών και την ένταξη φοιτητών στη σχολή που πήρε τη θέση της ΕΠΑΘ.

4) Για τις ιδιαίτερες του προσπάθειες να πληρωθούν έγκαιρα οι ζημιές στους παραγωγούς κερασιού.

5) Για τις προσπάθειες του να ενταχθούνε στην ηλικία συνταξιοδότησης οι γεννημένοι το 1948

Τον ευχαριστώ και κάνοντας του την ΠΡΩΤΗ επίσκεψη του 2013, του ζήτησα ιδιαίτερα για φέτος την προστασία των αγροτών, των νέων και των ανέργων…

Ευχαριστούμε αναμφίβολα κι εμείς τον εν λόγω αρχιλακέ του Προξενείου (που εδώ και μερικά χρόνια, όπως προαναφέραμε, περιφέρει από κόμμα σε κόμμα την προξενική του προίκα) για το ότι μας υπενθύμισε με αυτόν τον πολύ χρήσιμο και ευσύνοπτο τρόπο κάποια από όσα προσέφερε στη Θράκη το αριστεροφανές τουρκολάγνο φασιστολόι των Κουβελο-ρεπούσηδων και των Σολταριδο-δαμιανών! Και να θέλαμε να τα ξεχάσουμε, φροντίζουν όπως βλέπετε να μας τα ξαναθυμίζουν από μόνοι τους συνεχώς – και να καυχιούνται κιόλας για τις αθλιότητές τους.

Όσο για τη στάση τους στο επίκαιρο θέμα των ιμάμηδων, μια στάση που αποτελεί κυριολεκτικά επί λέξει αναπαραγωγή της θέσης του Προξενείου Κομοτηνής και του τουρκικού παρακράτους, εμείς τι άλλο να πούμε; Άφεριμ! Πάντα άξιοι!

http://kostasxan.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου