Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Το βιβλίο βόμβα που αποκαλύπτει πώς το σύνταγμα καταστρέφει την ελευθερία μας και εξηγεί πως να την ανακτήσουμε!


Το διαβάσαμε και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Το βιβλίο αυτό  - στο πρώτο του μέρος- ερμηνεύει πώς το Σύνταγμα, μέσα από συγκεκριμένα άρθρα του, καταλύει την ελευθερία μας και μας υποτάσσει στα συμφέροντα της κομματικής ολιγαρχίας. Το παρών πολίτευμα μας παραχωρεί ορισμένα προνόμια   αλλά ταυτόχρονα στερώντας μας την πραγματική… δυνατότητα να ορίζουμε τις ζωές μας,  το αποκαλούν ψευδεπίγραφα Δημοκρατία. Όμως το βιβλίο δεν μένει μόνο στην άσκηση κριτικής, αλλά προτείνει ένα νέο σύνταγμα μέσω του οποίου κατοχυρώνεται η Ελληνικότητα, η λαϊκή και εθνική  κυριαρχία και οι Δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε η Ελληνική κοινωνία να γίνει κυρίαρχη του κράτους της και να ορίζει η ίδια τις τύχες της. Τα 103 άρθρα που προτείνονται αποτελούν μία πρόταση ή ένα προσχέδιο για να τονωθεί ο δημόσιος διάλογος που έχει ανοίξει στην κοινωνία, σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας νέου Δημοκρατικού συντάγματος.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το «συμβόλαιο της υποταγής» είναι ο όρος που περιγράφει την κατάσταση στην οποία εκπίπτει ένα Σύνταγμα όταν αντί να κατοχυρώνει την ανεξαρτησία και την ελευθερία μίας κοινωνίας, επιβάλλει την υποταγή της και την υποδούλωσή της. Τέτοιο είναι το Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους σήμερα. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ίδια η κοινωνία να αλλάξει το Σύνταγμα κι όχι τα κομματικά διευθυντήρια, ώστε να το μετατρέψουμε από συμβόλαιο υποταγής που είναι σήμερα σε συμβόλαιο ελευθερίας της κοινωνίας μας.
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας, αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους το Σύνταγμα επιβάλλει την υποταγή της κοινωνίας μας σε εγχώριους και εξωτερικούς εξουσιαστικούς μηχανισμούς και τέλος προτείνει τον τρόπο ανάκτησης της ελευθερίας μας μέσα από ένα νέο Σύνταγμα όπου οι πολίτες και η κοινωνία θα γίνουν αυτό που εξ αρχής προορίζονταν να είναι: κυρίαρχοι της πολιτείας τους κι όχι υπόδουλοί της.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Αναστάσιος Π. Συριανός κατάγεται από την Μύκονο. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκές Σπουδές στο University of Plymouth και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πολιτική Κοινωνιολογία του University of Kent. Σήμερα ζει κι εργάζεται στον τόπο καταγωγής του, ενώ παράλληλα ασχολείται με το blogging, τον εθελοντισμό και τον ακτιβισμό. Το «Συμβόλαιο της Υποταγής» είναι το πρώτο του βιβλίο.

Οσελοτος_βιβλιοπωλείο
Ξεφυλλίστε μερικές σελίδες από το βιβλίο

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΑΥΔΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ,  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΓΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΜΕ. ΌΠΟΙΟΣ ΕΝΦΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤO ΠΑΡΑΓΓΕΙΕΛΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ

http://syntagmabook.papakishop.gr

ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ “anti-ntp.net2012″ στο κουτάκι “παρατηρήσεις” στο πρώτο βήμα της παραγγελίας και εξασφαλίζεται την ειδική προσφορά του βιβλίου από τα 15 ευρώ (αρχική) στα 12! Τα ευχαριστώ όχι σε εμάς αλλά στον συγγραφέα.

http://anti-ntp.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου