Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Γιάννης Ραγκούσης… ο πρώην φίλος του Γιωργάκη

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης άφησε την τοπική αυτοδιοίκηση για χάρη του Γιώργου Παπανδρέου. Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνδέει μακρόχρονη φιλία με τον Γιάννη Ραγκούση, ωστόσο ο χρόνος μπορεί να αποδείξει ότι πρόκειται για μία γνωριμία – φιλία που δεν αντέχει τις… αναταράξεις.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν καλύτερα το 2007, όταν και ο Γιάννης Ραγκούσης αποφάσισε να στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου, αφήνοντας πίσω του μία… καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, έδειξε πολύ νωρίς ότι είχε εμπιστοσύνη στις πολιτικές επιλογές του κ. Ραγκούση και δεν δίστασε να του δώσει σημαντικό ρόλο στο πλευρό του, παρά τις όποιες αντιδράσεις από παλαιότερα στελέχη του Κινήματος. Ο ένας στήριξε τον άλλο σε πολλές σημαντικές περιόδους της πολιτικής τους καριέρας, αλλά ο χρόνος είναι ο κριτής των πάντων.

Καλοθελητές στους διαδρόμους της Ιπποκράτους, κυκλοφορούν ότι πλέον ο Γιάννης Ραγκούσης από την «πτέρυγα» των «φίλων» έχει μετακινηθεί σε αυτή των… μελλοθάνατων. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η πολιτική και υπουργική του καριέρα θα τελειώσει με τον επόμενο ανασχηματισμό (αν γίνει πριν τις εκλογές).

Αποτελεί πλέον το «κόκκινο πανί’ για πολλά στελέχη του κόμματος και μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου μονομαχούν για το «βραβείο» του πιο αντιδημοφιλούς υπουργού στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Θα φάει ο χρόνος τον Γιάννη, ή ο Γιάννης το «θεριό»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου