Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Γιώργο, θυμάσαι;


Γιώργο, θυμάσαι; Αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει γάντι στο... λεύκωμα 2008-2009 του «αντιστασιακού» Γιώργου Παπανδρέου, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Ως γνήσιο τέκνο του πατρός του Ανδρέα, που κάποτε βύθιζε το «Χόρα», έβγαζε τη χώρα από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ και έδιωχνε τις βάσεις του θανάτου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου φορούσε τη ρεπούμπλικα του σικέ αντιστασιακού και του ψευδοεπαναστάτη για να κερδίσει μια... χούφτα ψήφους που θα τον έφερναν στην εξουσία. Ο απόλυτος αμοραλισμός του είναι αυτό που τον διακινούσε στα έδρανα της αντιπολίτευσης και οι φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύουμε από το αρχείο της Ν.Δ. αλλά και από πλούσιο υλικό της εφημερίδας μας έρχονται να επιβεβαιώσουν του λόγου το ασφαλές.

Ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες- ντοκουμέντα και υψώνει αγωνιστικά τη γροθιά εξαπατώντας τους πολίτες και μοιράζοντας υποσχέσεις, με σύνθημα ότι λεφτά υπάρχουν και θα τους... μοιραστούν με τη μορφή αυξήσεων, είναι ο ίδιος που την ίδια ώρα εξαπατούσε τον ελληνικό λαό συνειδητά.

Τα έδινε όλα για την... καρέκλα και ό,τι αυτή σηματοδοτούσε. Την ίδια στιγμή δρομολογούσε τις συμφωνίες-πακέτο με τις δάνειες δυνάμεις πίσω από κλειστές πόρτες και σε κρυφές συνεννοήσεις με τον «αφέντη» (μέχρι πρόσφατα) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Υπέγραφε μαζί τους μεταχρονολογημένες επιταγές, τις οποίες οι δανειστές εξαργυρώνουν μέρα με τη μέρα ζητώντας περισσότερα και οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτά στο οικονομικό πεδίο. Διότι οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν αλλά και της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δείχνουν ότι το τίμημα για τη χώρα δεν είναι μόνο οικονομικό.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε από τα έργα και τις ημέρες του πρωθυπουργού όταν βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση αποτελούν τεκμήριο ενοχής του για την εξαπάτηση ενός λαού. Οι αόρατοι σκηνοθέτες της ελληνικής πολιτικής ζωής φιλοτεχνούσαν το προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου με οδηγίες από ξένα και ντόπια κέντρα.

Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν:

-Την ενεργή παρουσία του κ. Παπανδρέου σε διαδηλώσεις, με σκοπό να σταματήσει θεσμικές αλλαγές, όπως το Ασφαλιστικό (18.03.2008).

-Την ενεργή παρουσία του κ. Παπανδρέου σε εκδηλώσεις υποκίνησης κινητοποιήσεων για να σταματήσει τις αποκρατικοποιήσεις, όπως της ΕΥΑΘ (πριν από τις εκλογές του 2009).

-Την ενεργή παρουσία του κ. Παπακωνσταντίνου σε διαδηλώσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να σταματήσει την αποκρατικοποίησή της (26.02.2008).

-Την ενεργή παρουσία του κ. Παπανδρέου σε διαδηλώσεις, όταν υποσχόταν στους πάντες τα πάντα, στη λογική τού «λεφτά υπάρχουν», όπως στην περίπτωση των αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά (03.02.2009).

Ο ηγεμόνας πλέον είναι γυμνός, καθώς μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Ενα ολόκληρο άλμπουμ, ακόμη περισσότερες. Η βουβή οργή των πολιτών είναι εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις...


Νίκος Ελευθερόγλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου