Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο Λοβέρδος "πηδάει" από την κυβέρνηση;

Λοβέρδος: Θέτω εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού
"Ρουκέτα" εξαπέλυσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γιώργος Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου του.

Κατ’ αρχήν ζήτησε το εθνικό σχέδιο να ψηφιστεί με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων από τη Βουλή και το όποιο επικαιροποιημένο μνημόνιο να εγκριθεί από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών.

Χωρίς να ερωτηθεί από δημοσιογράφους πρόσθεσε «Εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω στη διάθεση του πρωθυπουργού τον εαυτό μου.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη πως ό,τι αφορά στην επικαιροποίηση του μνημονίου πρέπει να προσυπογράφεται από όλους τους υπουργούς και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών, όπως γίνεται σήμερα.

«Ό, τι είναι να κάνουμε, ας το κάνουμε λοιπόν σήμερα, τώρα... Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές πάντως, δεν νομίζω πως έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του Πρωθυπουργού» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Πρόκειται, άραγε για μία ειλικρινή πολιτική κίνηση μη μπορώντας να συμμετέχει -εν όψει τραγικών εξελίξεων- στην κυβέρνηση Παπανδρέου ή μήπως ο κύριος Λοβέρδος χρησιμοποιεί την τακτική Πάγκαλου, για να αποπροσανατολίσει από τα "καυτά" ζητήματα της επικαιρότητας; Είναι σίγουρο πως στα δελτία ειδήσεων των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης θα συζητηθεί περισσότερο η "παραίτηση"Λοβέρδου, παρά οι οικτρότατη θέση της οικονομίας της χώρας, που χειροτερεύει καθημερινά λόγω της απόλυτης ανεπάρκειας της παρέας Παπανδρέου που ανθυποκυβερνά τη χώρα...

Τα συστήματα της Κοινωνικής Μηχανικής είναι πάρα πολλά. Το βασικό σχέδιο όμως είναι ο αποπροσανατολισμός των πολιτών από την πραγματικότητα. Τελικά, η φράση -που υπονοεί παραίτηση- του "πολύ" Λοβέρδου, μήπως εξυπηρετεί αυτήν ακριβώς την σκοπιμότητα;
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου