Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Δεν γίνεται να βυθίζεται η χώρα κι αυτοί να γελάνε!


Και πολύ περισσότερο να βγαίνουν και στα κανάλια και να λένε ότι όλα είναι καλά, τη στιγμή που τρώμε "σφαλιάρες" από παντού.

Και στην τελική, τι θα γίνει σ’ αυτόν τον τόπο; Την αλήθεια θα την μαθαίνουμε από τις εφημερίδες ή από τον Λαζόπουλο;

Ας τα δούμε από την αρχή.

Παρασκευή βράδυ κι ο... κόσμος "βουίζει" ότι γυρίζουμε στην δραχμή. Κι όσοι έχουν 5 δεκάρες στην άκρη, τηλεφωνούν σε γνωστούς και φίλους να δουν τι θα κάνουν.

Και οι εδώ; Οι πολιτευτές μας! Αλλού. Να διαψεύδουν ότι υπάρχει συνάντηση στο Λουξεμβούργο, την ώρα που ο Παπακωνσταντίνου είναι εκεί και διαπραγματεύεται το νέο μνημόνιο!

Κι εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

Ρε γ@μѽτ⓪. Γιατί σας ψήφισε ο κόσμος; Για μια τετραετία δεν σας ψήφισε;
Εσείς γιατί θέλετε να τον έχετε όμηρο του ΔΝΤ και των όποιων άλλων κατοχικών ...
δυνάμεων για μια ζωή;

Τι σχέδιο επιτέλους είναι αυτό που ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό, αφού ο Στρος Καν σας "ξεσκέπασε" και είπε ευθαρσώς ότι τα μαγειρεύατε από πριν;

Ποιος δημοσιογράφος και όχι σατυρική εκπομπή, θα μας πει τι γίνεται;

Διάβασα χθες στην Καθημερινή της Κυριακής, μια ανοιχτή επιστολή του Γ. Βλάχου προς τον Χίτλερ, όταν ετοιμαζόταν να εισβάλλει στην ΑΘήνα. Αξίζει να την αναζητήσει κάποιος να την διαβάσει.

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, ήταν, πού είναι αυτή η δημοσιογραφία σήμερα;
(βάζω και τον εαυτό μου μέσα, για να μην παρεξηγηθούμε).

Κι επειδή το αφιέρωμα της Καθημερινής, αφορούσε τα 70 χρόνια από την εισβολή των γερμανικών δυνάμεων στην χώρα μας, και εξυμνούσε τον αγώνα των Ελλήνων, αναρωτιέται κανείς που πήγε αυτό το πάθος.

Περάσαμε πολέμους και τόσες κακουχίες κι όμως αντέξαμε. Μα τώρα αυτό που περνάμε, δεν είναι πόλεμος;

Πού είναι η αντίσταση; Πού είναι το θάρρος του Έλληνα πολεμιστή;

Γιατί παραδοθήκαμε άνευ όρων;

Κι ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς και φαρισαίοι αυτής της κυβέρνησης, βγαίνουν στα κανάλια και μιλούν με στόμφο για το έργο αυτής της κυβέρνησης και για τον "σωτήρα" πρωθυπουργό!
Κι αναρωτιέται κάποιος: το ότι τρώνε... γιούχα όπου κι αν πάνε, ακόμη και ο πρωθυπουργός της χώρας δεν τους προβληματίζει; Τουλάχιστον;

Γιατί το ότι ζουν σε άλλον πλανήτη είναι γνωστό. Αλλά βλέποντας ότι οι αντοχές του κόσμου έχουν εξαντληθεί κι ότι και οι ίδιοι έχουν εξαντλήσει πια όλα τα "τρικ" τους, δεν αναρωτιούνται πόσο θα αντέξουν;

Ναι, να δεχτώ ότι λάβατε καμένη γη! (το γνωστό σλόγκαν όλων των εκλεγμένων κυβερνήσεων). Να δεχτώ ότι έκρυψαν στοιχεία. Να δεχτώ ότι είμαστε αναξιόπιστοι ως χώρα και δεν μας εμπιστεύονται οι αγορές. Να τα δεχτώ όλα.

Δεχτείτε κι εσείς όμως ότι δεν μπορούν να ζουν όλοι οι χαραμοφάηδες αυτού του τόπου, σε βάρος του κόσμου. Βρείτε τους ποιοι είναι αυτοί, κόψτε τους τον "πισινό", πάρτε τους τα λεφτά που έκαναν σε βάρος μου κι έπειτα αν έχεις πρόβλημα κράτος, σε σώζω και πάλι.

Υ.Γ. 1 Γιατί αυτή η ιστορία με την απογραφή μου βρωμάει και φοβάμαι ότι τα στοιχεία και οι ζωές μας θα περάσουν κόσκινο από την εφορία;

Υ.Γ. 2 Ό,τι και να πούμε για τον Παναθηναϊκό του μπάσκετ, είναι λίγο. Ότι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η ομάδα του ΠΑΟ στο μπάσκετ. Όσο οπαδικά και να θέλουμε να το δούμε, η αλήθεια είναι αυτή.

Και η επιτυχία του οφείλεται στην οργάνωση και στο σχέδιο. Δεν μπορεί και η κυβέρνηση να πάρει μαθήματα από τον τρόπο λειτουργίας του Παναθηναϊκού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου