Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ


Διάβασα για το ζήτημα μιας συνέντευξης Τρεμόπουλου σε σκοπιανά ΜΜΕ. Σε αυτήν που κλήθηκε να μιλήσει για τα πυρηνικά και κατάφερε να ασχοληθεί πάλι με όσα δεν πρέπει. Και βγήκε μετά να διαψεύσει και να δικαιολογηθεί για την ψήφο του στο Ευρωκοινοβούλιο… Έφερε ως άλλοθι αφενός την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης των συναδέλφων του του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς (και την αναποτελεσματικότητα των αντιστοίχων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ) και κυρίως ότι τον «κράζουν» οι Σκοπιανοί και τα Βοσκόπουλά τους…
Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μόνον οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κατέθεσαν στην ευρωομάδες τους προτάσεις για τροποποίηση της εισήγησης στο ευρωκοινοβούλιο (της σχετικής με την «πρόοδο» των Σκοπίων στην πορεία εισδοχής τους στην ΕΕ). Αντίθετα, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ, ΣΥΝ και ΚΚΕ δεν ζήτησαν καμιά αλλαγή και με το σημείωμα του Τρεμόπουλου βεβαιώνεται πως ούτε και οι Οικολόγοι ζήτησαν κάτι τέτοιο.
Το ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αρνήθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα ΝΔ - ΛΑΟΣ σαφώς και αποδεικνύει ότι δε νοιάζονται (οι «συνέταιροι» Ευρωπαίοι) για τα όσα μας αφορούν ως κοινωνία και ως έθνος, αλλά πάλι δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε και θα έπρεπε αυτό να μας αποθαρρύνει από το να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για τα δίκαια εθνικά αιτήματά μας και σαφώς δικαιολογεί την αρνητική ψήφο της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στο ψήφισμα.
Το ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι δεν το προσπάθησαν κάν και τελικά έδωσαν και ψήφο κατά των εθνικών μας συμφερόντων απλά αποδεικνύει ότι δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη μας.
Γιατί ο φόβος της ήττας ή της διαφορετικότητας δεν μπορεί να αποτελεί αφορμή για άνευ όρων υποχώρηση, εκτός κι αν εξαρχής δεν ήθελαν να δώσουν τη μάχη (κάτι άλλωστε που ο ίδιος ο Τρεμόπουλος νομίζω έχει κάνει σαφές).
Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι και τα κόμματα δεν έχουν την ίδια άποψη πάνω στο Σκοπιανό και συνεπώς δεν αληθεύει η δικαιολογία Τρεμόπουλου ότι δήθεν η εθνική γραμμή είναι η σύνθετη ονομασία και αυτή τη θέση προασπίζεται «σθεναρά» και ίδιος (προσθέτοντας όμως ευκρινώς ότι και εκείνος και το κόμμα του στηρίζουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό)…
Ο αρχηγός της ΝΔ ουδέποτε δέχθηκε να συζητήσει σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια (ανεξάρτητα από το τί έκανε η διακυβέρνηση της ΝΔ με τη κα Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ). Άλλωστε ο Σαμαράς το 2004 που η ΝΔ πήρε την κυβέρνηση δεν ήταν βουλευτής της κι ούτε κάν μέλος της και άρα ουδεμία ευθύνη φέρει για τα λάθη της. Αντίθετα ο Α. Σαμαράς δήλωσε επανειλημμένα για το θέμα πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμιά τέτοια συζήτηση ο ίδιος, αν πρώτα δεν δεχθούν εκ προοιμίου οι Σκοπιανοί πως σε όποια κοινά αποδεκτή μέση λύση κι αν καταλήξει η διαδικασία, αυτή θα είναι erga omnes δηλ για όλους και για όλα (και ΟΗΕ και ΕΕ και διαβατήρια και γλώσσα και εθνόσημα και σύνταγμα και τα πάντα και από και προς όλους). Γιατί εκπτώσεις δεν κάνουμε πια, μας τελείωσαν. Και το τί λέει γι αυτό το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το έχουμε γραμμένο στα παλιά μας τα παπούτσια  (και ορθώς),  όπως ορθότατα ο Α. Σαμαράς το «έγραψε» κανονικά (το ΕΛΚ) και στο ζήτημα του Μνημονίου. Σιγά μή μας κάνουνε και ντά!
Το κούτελό μας θά ΄ναι καθαρό όσο δίνουμε τη μάχη τη σωστή, έστω και με λάθη και παραλείψεις.
Όταν ψάχνει όμως ο κάθε ευρωβουλευτής την αφορμή για να ξεχάσει τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα, τότε δικαίως κατηγορείται γι' αυτό.
Όσο για τις «κατηγορίες» από τους Σκοπιανούς και τα εδώ Βοσκόπουλά τους, απλά αποδεικνύεται ότι εξαρχής τους δίνει πολύ σημασία ο Τρεμό (και οι λοιποί «προοδευτικοί») και κακώς τους απευθύνει τόσο πολύ το λόγο. Εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους. ο Τρεμό, όμως, κάνει τη δική μας ;
Δεν είναι καθόλου σίγουρος...

Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου