Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Ο Γιώργος “έφαγε πόρτα” από Θαπατέρο και Σώκρατες


Τη συμμαχία της Ισπανίας και της Πορτογαλίας είχε επιδιώξει  πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Antinews, αλλά έφαγε πόρτα.
Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες (Καρβάλιο Πίντου ντε Σούζα) και ο ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Χοσέ (Λουίς Ροδρίγκεθ)  Θαπατέρο του έδωσαν να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν προς το συμφέρον των χωρών τους.
Έτσι,  ο ΓΑΠ κατάλαβε ότι είναι εντελώς μόνος στην Ευρωζώνη και δεν έχει τη δυνατότητα να συνάψει καμία συμμαχία, ούτε καν με  τα γουρουνάκια (PIGS) παρά τη διαφημιζόμενη φιλία του με τους σοσιαλιστές Σόκρατες και Θαπατέρο και το «κύρος» του προέδρου της αυτοαποκαλούμενης «Σοσιαλιστικής διεθνούς».  Ίσα ίσα που οι δύο σοσιαλιστές ηγέτες άρχισαν να αποφεύγουν τα πολλά πολλά μαζί του, σνομπάροντας και τη «Σοσιαλιστική Διεθνή»,  της οποίας η ισχύς είναι, έτσι κι αλλιώς, περίπου ανύπαρκτη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε απογοητευθεί  πολύ, από αυτή την άρνηση, όπως και το περιβάλλον του, που  πίστευε ότι η επιχείρηση προβολής μιας στενής σχέσης και συνεργασίας με τον Ισπανό και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό θα του προσέθετε πόντους και στο εσωτερικό της χώρας.
Αλέξανδρος Σγουρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου