Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Να παραιτηθεί σύσσωμη η αντιπολίτευση τώρα


Η κατάσταση στην χώρα μας μοιάζει με πληγή που έχει μολυνθεί προδικάζοντας το τέλος του… ασθενή

Η δημοκρατία έχει οριστικά μετακινηθεί και αγνοείται, αφού οι πολίτες (δηλαδή όλοι εμείς) παρακολουθούν άφωνοι και δίχως καμία απολύτως αντίδραση την μεθοδική μεταφορά τους σε δούλους…
Η πολιτική σκηνή βάλλεται πανταχόθεν από τις κυβερνητικές «αποφάσεις» (βλ. λέξη «υποταγή») στις βουλές των «δάνειων δυνάμεων».
Η αντιπολίτευση της χώρας, στο σύνολό της, τελεί σε πλήρη αφασία, αφού με κραυγούλες περί καταπάτησης των ανθρωπίνων, των πολιτικών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων (και όχι κεκτημένων όπως αρέσκεται να λέει η τραγική παρέα των ανθυποκυβερνώντων της τρόικας –βλ. Παπανδρέου και αυτό το υπόλοιπο πράγμα που θέλει να ονομάζεται κυβέρνηση χώρας-), προσπαθεί να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών της που αφορούν την συνέχιση του αίσχους και του αποδημοκρατισμού της γενέτειρας της Δημοκρατίας…
Σήμερα, χωρίς δεύτερη λέξη, δίχως δεύτερη σκέψη, η αντιπολίτευση –με πρωτοστάτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- θα πρέπει να αποχωρήσουν οριστικά και αμετάκλητα από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, καταδικάζοντας την χούντα που σήμερα κυβερνά τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να παραμένουν τα κόμματα στην Βουλή, προφασιζόμενα πως υπερασπίζονται τους πολίτες, αφού δεν μπορούν -ή δεν θέλουν;- να το κάνουν…
Χωρίς ουσιαστική θέληση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης σήμερα επισημοποιούν και νομιμοποιούν όλες τις ανθελληνικές και αντιδημοκρατικές, αλλά και όλες τις οικονομικές και πολιτικές «αποφάσεις» του Γιώργου Παπανδρέου.
Θα πρέπει, επιτέλους, να καταλάβουν όλοι οι πολιτικοί χώροι (δεν αναφέρομαι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, επειδή αυτοί έχουν καταλάβει πολλά και εκτελούν συγκεκριμένο σχέδιο καταστρατήγησης κάθε δημοκρατικού θεσμού και πλαισίου) πως η παρουσία τους στην αίθουσα του Κοινοβουλίου αποτελεί το άλλοθι της κυβερνητικής αυθαιρεσίας.
Θα πρέπει, επιτέλους, τα Κοινοβουλευτικά κόμματα να αντιληφθούν πως η αποχώρησή τους θα αποτελέσει –ίσως- το ανώτατο χρέος που έχουν απέναντι στους Έλληνες πολίτες, ξεγυμνώνοντας τον πολιτικό ρόλο και τους σχεδιασμούς του Παπανδρέου, και ξεκαθαρίζοντας το τοπίο αντίδρασης των πολιτών.
Οι χλιαρές αντιπαραθέσεις απέναντι σε μία κυβέρνηση που με την ισχύ του Συντάγματος –αν και το έχει παραβιάσει όπου δεν την… βολεύει- επιβάλλει τις παράλογες, επικίνδυνες και καταστροφικές «αποφάσεις» της, δεν οδηγούν πουθενά.
Από τη στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να συγκεντρώσουν το πολιτικό ενδιαφέρον των πολιτών, πρέπει να κατανοήσουν πως είτε πρέπει να αλλάξουν «ρότα» ή πρέπει να δούνε «πόρτα». Δεν είναι τα κόμματα (βουτηγμένα στην διαφθορά) που θα μπορέσουν να καθοδηγήσουν την κοινωνία των πολιτών, αφού τα ίδια τα κόμματα δεν αντιλαμβάνονται το πολιτικό γίγνεσθαι. Δυστυχώς, οι κομματικές – πολιτικές στρατηγικές έχουν ξεπεραστεί από την ίδια την κοινωνία, αφού οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλήρως τα τεκταινόμενα. Το δυστύχημα είναι –και αποτελεί ξεκάθαρη ευθύνη των ίδιων των κομμάτων- πως η πολιτική στασιμότητα δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες αντίδρασης και αποκαθήλωσης του Παπανδρέου.
Δεν υπάρχει καιρός. Δεν έχουμε χρόνο για να «ζυμωθούμε» πολιτικά εμείς οι πολίτες. Αύριο η ημέρα θα είναι χειρότερη από τη σημερινή. Και ακριβώς αυτή η διαπίστωση αποτελεί εκρηκτικό μείγμα για την ίδια την χώρα, αφού θεωρείται πολύ πιθανή μία εξέγερση τύπου Αιγύπτου, μόνο που εκεί εξεγέρθηκαν για να κερδίσουν την δημοκρατία, ενώ εδώ η οργή θα είναι περισσή επειδή οι Έλληνες θα εξεγερθούν κατά εκείνων που τους έκλεψαν την δημοκρατία και τους καταδίκασαν να γίνουν Αιγύπτιοι στη θέση των Αιγυπτίων…
Παραιτηθείτε, λοιπόν, όλοι εσείς κύριοι πολιτικοί.
Παραιτηθείτε, σε μία ύστατη προσπάθεια προσφοράς προς την χώρα και τους πολίτες της.
  • Αναλογιστείτε την μικρότητά σας στην σπουδαιότητα των καιρών.
  • Αναλογιστείτε την ανικανότητά σας στις εκκλήσεις των πολιτών.
  • Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας στην παραμονή των κατοχικών δυνάμεων, στη γη που βάφτηκε με αίμα για να κερδηθεί η ελευθερία.
  • Αναλογιστείτε την άτυπη συμμετοχή σας στην λήψη «δημοκρατικών» αποφάσεων κατά της ίδιας της χώρας.
Αναλογιστείτε, επιτέλους, τους κινδύνους που έρχονται και που ακόμη δεν γνωρίζουμε, επειδή οι συνομιλίες του κοσμοπολίτη Παπανδρέου γίνονται πάντα χωρίς καν στενογράφο!!!
Αναλογιστείτε, έστω και για μία τελευταία φορά, το χρέος σας -και όχι τα κέρδη σας- προς την πατρίδα (εάν υπάρχει ακόμη αυτή η λέξη στο λεξιλόγιό σας) και προς τους πολίτες…Αφήστε μόνους, γυμνούς και χωρίς κανένα νομικό ή συνταγματικό άλλοθι, αυτούς που αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τη χώρα «κοψοχρονιά»… Ειδάλλως, γίνεστε συνένοχοι εκείνων που ψελλίζοντας καταδικάζετε.
Παραιτηθείτε από τα αξιώματά σας, αποχωρήστε από το Κοινοβούλιο και απαλλαγείτε από τις νομικές –όχι απαραίτητα και από τις ηθικές- ευθύνες του μέλλοντος.
Η αποχώρησή σας δεν είναι δικαίωμά σας, αλλά μέγιστη υποχρέωσή σας… Καταλάβετέ το, επιτέλους, πως δεν έχετε να προσφέρετε τίποτε άλλο, πλέον, παρά μόνο την αποχώρησή σας...
Ανοίξτε την πόρτα στο μέλλον της χώρας, κλείνοντας την τραγική κυβέρνηση του Παπανδρέου στην απόλυτη μοναξιά της...
Στη συνέχεια, όλα θα φτιάξουν. Είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο, θα καθαρίσει η κόπρος… επειδή οι πολίτες θα ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν…
Κωνσταντίνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου