Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εσωκομματικές μαχαιριές στο ΠΑΣΟΚ - Βαβέλ η κυβέρνηση

Σε Βαβέλ μοιάζει πλέον η κυβέρνηση καθώς η λειτουργία της είναι σχεδόν μηδενική. Κανείς υπουργός δεν συνομιλεί με άλλον συνάδελφο του αφού όλοι μαζί διακατέχονται από αισθήματα ανασφάλειας και καχυποψίας.

Υπάρχει έλλειμμα συντονισμού αναμφισβήτητα και έλλειμμα συνεννόησης μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου που ως αποτέλεσμα έχει , η κυβέρνηση να βρίσκεται σε διαρκή πλέον κόπωση.
Σε κατ´ ιδίαν συνομιλίες τους οι υπουργοί δεν εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τους συναδέλφους τους και ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Τα αρνητικά συμπτώματα που υπό άλλες συνθήκες θα παρουσιαζόντουσαν τη δεύτερη τετραετία έχουν κάνει την εμφάνιση τους πολύ νωρίτερα σε αυτή την κυβέρνηση και για το λόγω αυτό αρκετοί από τους υπουργούς έχουν αρχίσει να εκτοξεύουν τα εσωκομματικά τους βέλη προκειμένου να διασωθούν.
Επιθέσεις, πισώπλατες εσωκομματικές μαχαιριές, διαφωνίες, τριβές μεταξύ βουλευτών , με τον πρωθυπουργό να παραμένει προβληματισμένος για το μέχρι που θα φτάσει ο πύργος της Βαβέλ στην κυβέρνηση του.
Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εντός της κυβέρνησης για το οποίο θα πρέπει να επιληφθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός. Έτσι πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν στις κατ´ ιδίαν συνομιλίες τους να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και ο πρωθυπουργός να λάβει αποφάσεις αν θέλει να μην συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα.
Μαζί με όλα αυτά τα φαινόμενα συνεχίζεται να υπάρχει και έλλειμμα νομοθετικής προετοιμασίας αφού η απουσία της κ. Σιούτη που παραιτήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω των γνωστών θεμάτων, έφερε την κυβέρνηση στο χείλος του γκρεμού αφού η νομοθετική προετοιμασία χρειάζεται χειρισμούς νομικούς τους οποίους δεν διαθέτει ο γενικός γραμματέας Σωτήρης Λύτρας με αποτέλεσμα η όλη προετοιμασία να κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.
Ταυτόχρονα η έλλειψη ενιαίου συντονιστικού κέντρου έχει απορυθμίσει την κυβέρνηση με τους υπουργούς να βρίσκονται σε νευρική κρίση αφού άλλα λέει ο ένας και αλλά λέει ο άλλος προστατεύοντας ο καθένας μόνο το άτομο του και όχι συνολικά την κυβέρνηση. Η απουσία της ομάδας σχεδιασμού που πλέον δεν συνεδριάζουν τα μέλη της έχει επιφέρει ένα επιπλέον πρόβλημα και μεμονωμένα μόνο κάποιοι από τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου που φιλοτιμούνται, ασκούν συντονιστικό ρόλο για να διαδώσουν τς προσχήματα.
Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι καθοριστικές καθώς και ο ίδιος αντιλαμβάνεται το που βρίσκεται η κυβέρνηση του η οποία αν συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας τότε είναι βέβαιο ότι θα πέσει στα βράχια.
Επομένως όπως λένε συνεργάτες του κ. Παπανδρέου μόλις ολοκληρωθεί η μάχη των Βρυξελλών ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων και κυβερνητικών οργάνων με τη σύσταση ομάδας που θα ασχολείται με το συντονισμό της κυβέρνησης ενώ δεν αποκλείεται η κατάργηση της ομάδας σχεδιασμού και η σύσταση κυβερνητικής επιτροπής στην οποία θα μετέχουν όλα τα κορυφαία στελέχη και υπουργοί.
Ειδικά για το τελευταίο, υπάρχουν αντιδράσεις από μερικά στελέχη της κυβέρνησης που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να καταργηθεί η ομάδα σχεδιασμού που είχε συσταθεί προ μηνών, αλλά θα πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των μελών της ομάδας για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει περαιτέρω περιθώρια να αφήσει την κυβέρνησή του να πελαγοδρομεί.



http://www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου