Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ Ο ΓΑΠ


ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ… ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Προσκεκλημένος στο υπουργικό συμβούλιο ήταν χθες ο πρώην αναπληρωτής καγκελάριος και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος εστίασε κατά την ομιλία του στη σημασία της «πράσινης» ανάπτυξης.«Το μέλλον είναι μόνο η πράσινη οικονομία. Αν δεν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, απλά θα καθυστερήσουμε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φίσερ, προσθέτοντας ότι η κρίση προσφέρει ευκαιρίες για ένα νέο «πράσινο» αναπτυξιακό μοντέλο. Θα φυτεύουμε μαρούλια, σπανάκια και άλλες πρασινάδες και θα αναπτύξουμε κορμιά χωρίς χοληστερίνη και καρδιοπάθειες με προσδόκιμο ζωής τα 110 χρόνια, και όριο συνταξιοδότησης για όλους τα 87. Πρόωρες συντάξεις στα 85.
Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Φίσερ υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει τεράστιες ………. ευκαιρίες για ένα μελλοντικό αναπτυξιακό μοντέλο και σημείωσε ότι το να συνδυάσει κανείς το κεφάλαιο που υπάρχει στην Ελλάδα, τον τουρισμό, το τοπίο, τη ναυτιλία, με μια νέα προσέγγιση του ενεργειακού τομέα με πράσινα αναπτυξιακά μοντέλα, «αποτελεί μια σημαντική συμβολή για το μέλλον της χώρας».
Το τοπίο χωλαίνει χωρίς ανεμογεννήτριες και θερμοσίφωνες είναι η πικρή αλήθεια. “Θα τον μαζέψουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι”…
Ο κ. Φίσερ δήλωσε ότι κατανοεί πως τώρα αυτό που ενδιαφέρει τη χώρα μας είναι κυρίως να διαχειριστεί την κρίση και να παραμείνει σε σωστό δρόμο. «Όμως η κρίση θα περάσει και το ερώτημα που τίθεται είναι ποιο θα είναι το μελλοντικό αναπτυξιακό μοντέλο», πρόσθεσε.
Η κρίση θα περάσει, πόσους θα βουλιάξει άπαξ δια παντός, δεν φαίνεται να σας απασχολεί.  Στο επόμενο Υπουργικό, να κληθεί ο Αλέφαντος να αναπτερώσει το ηθικό των τλαιπωρημένων Υπουργών. Αν και φήμες λένε ότι παραείναι “δεξιοί” για τα γούστα του.
«Η κλιματική αλλαγή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αν δούμε τι σημαίνει η ανάπτυξη της Κίνας και τι σημαίνει αυτό για τις τιμές ενέργειας και τις τιμές των τροφίμων και τα πολύτιμα μέταλλα θα κατανοήσουμε ότι το δικό μας αναπτυξιακό μοντέλο θα διέλθει μια πολύ σημαντική αλλαγή», τόνισε. Κληθείς να τοποθετηθεί σε ερώτηση του κ. Παπανδρέου για τη σημασία της πράσινης ανάπτυξης για θέσεις απασχόλησης στη Γερμανία, ο κ. Φίσερ τη χαρακτήρισε «πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας» και τόνισε ότι οι δουλειές του αύριο θα βασίζονται στις νέες πράσινες τεχνολογίες.
Ένας θα τσαπίζει, άλλος θα φυτεύει, άλλος θα ποτίζει και στο τέλος θα στρίβουν ένα μπάφο και θα τα βλέπουν όλα καλά, όλα ήρεμα. Το μέλλον είναι στην αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το παρόν. Γιατί λιγότερο κακό κάνει η τηλεόραση; Είσαι σε μια παρέα κι όποιος θέλει να μιλάει με τις ώρες, σου λέει «να ολοκληρώσω». Παραγοντοποίησε καλύτερα, μεγάλε.
«Ελπίζω ότι και η ελληνική κυβέρνηση θα καταλάβει ότι έχουμε να κάνουμε με μια θαυμάσια ευκαιρία στον ευρωπαϊκό Νότο, κυρίως όταν θα έχει περάσει η κρίση και θα κληθεί η χώρα να εφαρμόσει το αναπτυξιακό της μοντέλο», κατέληξε.
Μετά την κρίση θα έλθει η πολυπόθητος ανάπτυξη. Στη χώρα θα έχουν μείνει μόνο χαλκοπράσινοι από την πείνα κάτοικοι και οι παρουσιαστές των 8:00
Αναφέρθηκε ακόμη στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα, επισημαίνοντας: «Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος από τα φιλικά αισθήματα των Ελλήνων. Στην αρχή, αυτά που διαδραματίστηκαν στις δύο χώρες με κατέθλιψαν και εν μέρει ντράπηκα. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνουμε ότι μπορούμε για να επαναφέρουμε τις βέλτιστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».
Ποιες σχέσεις ονειρεύεστε; Αφεντικού και σκύλου, τοκογλύφου και χρεωμένου ως το λαιμό, σαδιστή και μαζοχιστή, ή να μείνουμε στην κλασσική μας σχέση δουλοπρέπειας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου