Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΕΣ: «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο νομιμοποίησης μεταναστών» ... Πράσινο φως για εκκαθαριση της Νομικής μέσω Διαμαντοπούλου! απόψε τη νύχτα η επιχείρηση;


Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το θέμα των μεταναστών που έχουν καταλύσει σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών, τονίζεται πως: «δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα».
«Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής», τόνισε η υπουργός Παιδείας.
Η κα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε "εξοργιστικό" το γεγονός «ότι πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται με προκλητικό τρόπο την ανθρώπινη αγωνία για να υπηρετήσουν και κομματικές σκοπιμότητες, καταλύοντας τις πανεπιστημιακές ελευθερίες» και υπογράμμισε ότι «οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν, ως έχουν εκ του νόμου την πρωτοβουλία, να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία».
«Να συμβάλει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος για το οποίο δεν ευθύνεται το Πανεπιστήμιο», καλεί, με ανακοίνωσή της, την Πολιτεία η Κοσμητεία της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
"Όσοι οδήγησαν τους μετανάστες στη Νομική, τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
Οι 250 οικονομικοί μετανάστες στην Αθήνα και άλλοι 50 στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν από σήμερα απεργία πείνας με αίτημα τη "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και τα ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου