Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η Λύση είναι μια! Ανατροπή του ΠΑΣΟΚ, αναδιάρθρωση του Χρέους! Σήμερα!

Η επίσκεψη του Στραους-Καν απλώς απέδειξε αυτά που λέμε όλοι από αυτό εδώ το βήμα της Ολυμπιάδος, δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ, γιατί δεν υπάρχει καν τούνελ!
Είμαστε σε μια ανεξέλεγκτη πτώση κι απλώς διαπραγματευόμαστε με τον Χάρο, για την επικείμενη σύγκρουση μας, με το έδαφος.
Κατανοώ την υπεύθυνη στάση του Σαμαρά και τον θεσμικό του ρόλο και θέση στο Πολιτικό σύστημα. Δεν μπορεί να βγει στα κεραμίδια, όπως πχ το ΠΑΜΕ. Το κράτος έχει συνέχεια κι υπογραφή έχει μπει από τον Γ.Α.Παπανδρέου.
Αλλά το λάθος του Σαμαρά είναι ότι θεωρεί το μνημόνιο ως πρώτο στόχο κι όχι το ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση του με τον Στραους-Καν απέδειξε ότι πρέπει να γίνει πρώτος στόχος της ΝΔ, η ανατροπή του ΠΑΣΟΚ.
Να ζητήσει το αδιανόητο! Εκλογές τώρα, από εχθές κιόλας!
Δεν μπορεί να τις επιβάλλει, ούτε εκβιαστικά όπως έκανε ο Ανδρέας κάποτε, γιατί δεν είναι στον χαρακτήρα του, ούτε με την υπάρχουσα πλειοψηφία. Την δυναμική θα του την δώσει η λαϊκή δυσαρέσκεια που έχει συσσωρευτεί στον κόσμο που δεινοπαθεί. Το ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση χωρίς άλλα κοινωνικά ερείσματα.
Μόνο τότε, θα μπορέσει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να διαπραγματευτεί επί ίσοις όροις το ΔΝΤ.
Στην συνάντηση Σαμαρά, ο Στράους-Καν έκλεισε τ’ αυτιά του, μας έκανε μούτρα κι έφυγε. Από το ένα έμπαινε από το άλλο έβγαινε!
Κοίταζε τον Σταϊκούρα με το ύφος, “who is he?”
Τον Στραους-Καν και τους άλλους, όπως είδαμε και μόνοι μας, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, μα καθόλου η χώρα, η ανάπτυξη κι η ανεργία. Αυτά είναι δικό μας πρόβλημα και ξέρετε κάτι, ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!
Ανέφερε την λέξη “ανάπτυξη” 8 με 10 φορές, αλλά τίποτα για το πως θα γίνουν αυτή με την μείωση των μισθών που ζήτησε σε άλλη φράση του!
Ας τελειώνουμε με τα ψέμματα κι ας μην κοροϊδευόμαστε άλλο. Αν δεν ενδιαφερθούμε μόνοι μας για την Ελλάδα, δεν θα ενδιαφερθεί κανένας άλλος.
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως αδιάφορη για την κοινωνία και την Ελλάδα, δίνει αγώνα δρόμου να περάσει όσο είναι δυνατόν πιο πολλά μέτρα του μνημονίου, πριν αρχίσει να αντιδρά ο κόσμος.
Όπως έλεγε κι ο Γ.Παπακωνσταντίνου στις 9/9/2008 : “
Εμείς, που κάτι σκαμπάζουμε περισσότερο από οικονομικά, αναρωτιόμαστε διπλά και λέμε: Πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση, η οποία επικαλείται την κρίση, να λέει ότι, εν μέσω κρίσης, αφαιρώ από την οικονομία, αντί να προσθέτω;
Πρωτοτυπία! Να την εντάξουμε στα εγχειρίδια οικονομικών στα πανεπιστήμια! Εφόσον η χώρα είναι σε οικονομική κρίση και περνάμε δύσκολες στιγμές, βοηθάς την οικονομική δραστηριότητα, βοηθάς το εισόδημα. Δεν αφαιρείς, δεν «στραγγαλίζεις» περαιτέρω.
…[...]…
Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί έχει απέναντί του όλη την ελληνική κοινωνία.” (1)
ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ!
Η αποτυχία δεν θα είναι θέμα τύχης , αλλά βάση σχεδίου!
1. Οι μείωσεις των μισθών δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό, παρά την υποταγή στις απαιτήσεις των βιομηχάνων και των μεγαλοεκδοτών! ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!
2. Οι αυξήσεις φόρων έγιναν για να μαζέψουν έμμεσα τις καταθέσεις μας. Δημιουργούν έναν κύκλο αύξηση φόρων-αύξηση τιμών-αύξηση πληθωρισμού -μείωση μισθών δημοσίου-πτώση αγοράς-μείωση μισθών ιδιωτικών-απορρόφηση του πλούτου των πιο ασθενέστερων τάξεων, που δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτούς τους ρυθμούς.
2. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι τελείως άσκοπες! Η ΔΕΗ είχε κέρδη 1,5δις πέρυσι πουλώντας το φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Ο μόνος λόγος αύξησης είναι να μαζέψει χρήματα για την απάτη της Πράσινης ανάπτυξης! Το είπε, έμμεσα, και σε ομιλία του στους ξένους “Of course, unluckily Copenhagen was not a successful meeting, to develop a global tax on CO2 or a global tax on greenhouse gases and emissions, in order to create a fund, and this fund to finance clean and green development projects in developing countries.” Speech at the 3rd Africa-EU Summit (29 Νοεμβρίου 2010). Κι όλοι γνωρίζουμε ότι τα λεφτά θα τα πάρουν επίχειρηματίες κι όχι ό κόσμος. Το “πράσινο” ρεύμα είναι ακριβό κι αφού δεν μπορεί να γίνει φθηνότερο ακριβαίνουμε το φθηνό! (sic). Παίζει ο ΓΑΠ με τους ανεμιστήρες του σε περίοδο που κατεβάζει τους μισθούς στα 400-500 Ευρώ! Ακολουθούν κι οι άλλες ΔΕΚΟ, νερό, μεταφορές.
3. Αυξάνουμε το χρέος μας για να μειώσουμε το έλλειμμα μας, αντί να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο. Λες και το έλλειμμα είναι το μόνο μας πρόβλημα! Δηλαδή αν έχουμε έλλειμμα 2% και χρέος 500δις το 2013 θα κάνουν ουρά να μας δανείσουν κι άλλα! Να μειώσουμε το χρέος μας, μαζί με τα έξοδα μας για να μειώσουμε το έλλειμμα! Παίρνουμε 110 δις για ποιον ακριβώς λόγο; 
4. Μειώσαμε τις συντάξεις και γλιτώσαμε 700εκ φέτος κι 1,2 δις κάθε χρόνο από το 2010. Δηλαδή θάψαμε ζωντανούς όλους του συνταξιούχους για να μην πάει το χρέος από το 300 στο 301! Ωσαννά!
5. Την ώρα που ο ίδιος ο Στραους-Καν λέει “κάντε ανάπτυξη αλλά και να μην κάνετε “σκασίλα μου”, εγώ τα λεφτά θα τα πάρω”, διαβάζω σήμερα στην Ελευθεροτυπία : “Οπως αναφέρεται ρητά στο Μνημόνιο, πρέπει έως το τέλος του έτους να απορροφηθούν 420 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Ωστόσο, με στοιχεία έως τις 15 Οκτωβρίου έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο 274 εκατ. ευρώ. Δηλαδή έως το τέλος του έτους απομένουν να φτάσουν 146 εκατ. ευρώ ή το 35% του ποσού που κατάφερε να λάβει η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια… 
Τα στοιχεία προέρχονται από απάντηση της Κομισιόν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή”enet.gr
Το χρέος είναι αδύνατον να αποπληρωθεί ακόμη κι αν έχουμε ανάπτυξη 1% το 2014, όταν τα έσοδα του Κράτους θα έχουν καταποντιστεί στο Καιάδα με ανεργία 20% και μισθούς 400-500 Ευρω.
Η μόνη λύση είναι εκλογές κι αναδιάρθρωση στο χρόνο και με τον τρόπο που επιλέγουμε εμείς, γιατί αλλιώς θα γίνει στο χρόνο που θέλουν αυτοί και με τους όρους που θέλουν αυτοί, με τα κατασχετήρια στα χερια τους! (2)
Ειδαμε ότι με υπεύθυνη κυβέρνηση, όπως της Ιρλανδίας, ακόμη και το μνημόνιο θα μπορούσαμε να το διαπραγματευτούμε!
Ο Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι η Κυβέρνηση ψάχνει μόνο για συνενόχους, αυτός ήταν κι ο σκοπός της Επισκέψεως του ΔΝΤ.
Στην πολιτικό του Βοναπαρτισμό δεν έχει καμιά διάθεση να ακούσει καμιά άλλη πολιτική πρόταση, μόνο με την ανατροπή του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει πολιτική η χώρα.
Οσο πιο γρήγορα ζητήσει εκλογές ο Σαμαράς, τόσο πιο γρήγορα θα ανατραπεί το κλίμα στην αγορά και θα αρχίσει ο κόσμος να βλέπει ότι υπάρχει κάποια ελπίδα για το μέλλον.
Οσο για την γνώμη μου για αναδιάρθρωση, μπορεί η ΝΔ να είναι καθέτως αντίθετη με αυτήν, αλλά όταν θα έχει ένα τέτοιο χρέος, με τόσους πολλούς ανέργους και τόσους πολλούς συνταξιούχους, που θα τρέξουν να προλάβουν να πάρουν σύνταξη, θα είναι μονόδρομος.

Βιβλιογραφία
(1) Το ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Κ.Μελισσόπουλος στην Εφημερίδα Βραδυνή
(2) Δείτε το βίντεο : http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/video-akoy.html
http://olympia.gr/2010/12/08/anadiapragmatefsipaso/#more-42668

Σχετικό θέμα

Κύριε Strauss-Kahn...κάποτε δεν ήμασταν Μπανανία!!!Λίγοι ξέρουν ότι με υπόθεση της Ελλάδος του 1936 υπήρξε νομικό προηγούμενο που βοήθησε την Αργεντινή σήμερα
http://eglimatikotita.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου