Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Wikileaks: έγγραφα για Ισραήλ και Αίγυπτο

Το Ισραήλ επεδίωξε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Αιγύπτου και της Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην στρατιωτική της επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Wikileaks και δημοσιεύονται σήμερα στον ισραηλινό Τύπο.

    Οι υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ενημέρωσε αντιπροσωπεία του Κονγκρέσου το 2009 ότι το Ισραήλ βρισκόταν σε επαφή με την Αίγυπτο και την Παλαιστινιακή Αρχή πριν από την επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με διπλωματικό τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το Wikileaks.

    "Ο Μπαράκ εξήγησε (στην αντιπροσωπεία) ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είχε διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο και τη Φάταχ, ερωτώντας τους εάν είναι έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας , μετά την ήττα της Χαμάς", αναφέρεται στο κείμενο του τηλεγραφήματος.

    "Ο Μπαράκ έλαβε αρνητική απάντηση, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη", αναφέρεται στο κείμενο.

    Στο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης συνεχίσθηκε ο διάλογος ανάμεσα στο Ισραήλ, από τη μία πλευρά, και την Αίγυπτο και τη Φάταχ από την άλλη.
  http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου