Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σενάρια “γερμανικής συνομωσίας”

Καθώς οι ανά τον κόσμο επενδυτές προσπαθούν να διαπιστώσουν που θα καταλήξει το θρίλερ με το δημόσιο χρέος της περιφέρειας και ενώ οι Έλληνες ιθύνοντες αναζητούν τρόπους να αποκωδικοποιήσουν τους γερμανικούς σχεδιασμούς, καλό θα ήταν να θέσουμε μια ερώτηση: Ποιος είναι ο πλέον φανατικός και μόνιμος «πωλητής» των ελληνικών ομολόγων;
Η απάντηση είναι μία: Η αμερικανική Pimco η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ομολόγων του πλανήτη, η οποία σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πωλητής και προειδοποιεί πως η Ελλάδα θα πτωχεύσει.
«Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια», είναι η μόνιμη επωδός των ομιλιών του Mohamed El-Erian, του διευθύνοντος σύμβουλου της Pacific Investment Management Co. Ο El-Erian εκτιμά ότι τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι αρκετά για να μειώσουν τα χρέη που βαραίνουν τη χώρα.
Γιατί μας ενδιαφέρουν όλα αυτά;
Μα γιατί η Pimco είναι 100% θυγατρική του γερμανικού ασφαλιστικού γίγαντα Allianz. Ενός «μαγαζιού» εξίσου ισχυρού στους διαδρόμους της εξουσίας του Βερολίνου με την Deutsche Bank. Ποιος ήταν λοιπόν στην Ελλάδα, το Μάιο, παραμονές της ένταξής μας στο μηχανισμό στήριξης ;
Το αφεντικό της Allianz και της Pimco. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SΕ, Michael Diekmann, με στόχο όπως ανακοινώθηκε τότε να συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς αλλά και να υποστηρίξει τις εργασίες της Allianz Ελλάδος...
Η είδηση είχε τότε πάρει περιορισμένη δημοσιότητα όμως δεν έπρεπε αν αναλογιστεί κανείς την ισχύ του γερμανικού αυτού κολοσσού. Ο Diekmann ως πρόεδρος της Allianz έχει υπό τον έλεγχό του και την Pimco, τον αμερικανικό κολοσσό διαχείρισης κεφαλαίων. Τραπεζικοί κύκλοι αποκαλύπτουν τώρα πως η επίσκεψη του τότε είχε ως σκοπό πρώτιστος να γίνουν επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και τις αντιπροσωπείες των ΕΕ και ΔΝΤ.
Με απλά λόγια το γερμανικό σχέδιο έχει ισχυρούς εκτελεστές και δύσκολα μπορεί κάνεις πλέον να πιστέψει ότι δεν είχαν όλα από την αρχή προαποφασισθεί παρά το όσο κατά καιρούς ψελλίζουν οι αρμόδιοι.
Το σίγουρο είναι πως ενώ οι γερμανοί τραπεζίτες έκαναν τους «καλούς» από την άλλη οι αμερικανοί υφιστάμενοι τους «έβαλλαν μαζικά» κατά της Ελλάδας. Το ίδιο μπορεί να γίνεται και τώρα. Και να μην έχουν τελικά αξία οι θυσίες του ελληνικού λαού εάν έχει προαποφασιστεί η αναδιάρθρωση του χρέους και η ένταξη μας σε μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Είναι όμως η ώρα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια.
Πηγή: Newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου