Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ετοιμάζουν Υπερυπουργείο στο Μαξίμου με επιτροπή διαχείρισης κρίσεων

Προβλέπουν καταιγίδες κι ετοιμάζουν "κιβωτό"...

Με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμούστη λειτουργία της κυβέρνησης ηΕπιτροπή Ξένων Εμπειρογνωμόνωναποφάσισε την εγκαθίδρυση στο Μέγαρο Μαξίμου ενός συντονιστικού κέντρο ελέγχου με ειδική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων τοποθετώντας μάλιστα και επικεφαλή γενικό συντονιστή της κυβέρνησης....


Όλα δείχνουν πλέον πως ο πρωθυπουργός αφού παρέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας στους τροικάνους "νίπτει" ξανά "τας χείρας" του βάζοντας την Ελλάδα στον "αυτόματο πιλότο"...

Το επόμενο διάστημα και ενδεχομένως πριν από τον ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να εγκαθιδρύσει στο Μέγαρο Μαξίμου ένα συντονιστικό κέντρο διακυβέρνηση του κράτους πριν αποχωρήσει ξανά απο την Ελλάδα για το χειμερινό ταξιδιωτικό πρόγραμμα στο εξωτερικό.

Στον αυτόματο πιλότο

Το...νέο κέντρο διακυβέρνησης θα αναλάβει τον συντονισμό της κυβέρνησης στα πλαίσια των επιταγών της τρόικας ενώ παράλληλα και εν όψει των αναμενόμενων κοινωνικών αναταραχών θα συγκροτηθεί και ειδική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων !

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα ο Παπανδρέου θα ορίσει έναν γενικό συντονιστή της κυβέρνησης, ο οποίος θα κατοχυρωθεί θεσμικά έχοντας είτε ρόλο υπουργού Προεδρίας είτε ρόλο υπουργού Επικρατείας με υπουργείο το οποίο θα λειτουργεί στο εσωτερικό του νέου Υπερυπουργείο στο Μαξίμου

Ο Γενικός συντονιστής μέσα απο ένα διευρυμένο κέντρο ελέγχου θα συντονίζει πρόσωπα, στελέχη, υπηρεσίες, κεντρική διοίκηση και θεσμικές αρχές εν πλήρη απουσία του πρωθυπουργού αφού η αεροπορική διακυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να γίνεται με τηλεφωνική ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Και οι Σοσιαλ(η)στές έχουν τα προβλήματά τους

Τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του συντονιστή είναι αρκετά αλλά εν όψει του ανασχηματισμού ο Παπανδρέου φαίνεται πως κρατά κλειστά τα χαρτιά του για να αποφύγει τα εσωκομματικά "μαχαιρώματα" και να δημιουργήσει σε όλους ελπίδες για μια πρόσβαση στη κρατική "κουτάλα".

Υπάρχουν όμως φημολογίες που αναφέρουν το όνομα του Γιάννη Ραγκούση και Χάρη Παμπούκη ενώ πιθανολογούν ακόμη και για μετακινήσει του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Ο Παπανδρέου εμφανίζεται προβληματισμένος για το τι θα κάνει τελικά με τη σύζυγο του Γεράσιμου Αρσένη , Λούκα Κατσέλη η οποία μαζί με τον Πάγκαλο και το Βενιζέλο θεωρούνται "συμβόλαιο" με το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Η Λούκα Κατσέλη πάντως σε συνέντευξή της μίλησε ξεκάθαρα για συμφέροντα και συντροφικά μαχαιρώματα πίσω από τις φήμες για επικείμενη αντικατάστασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου