Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

ΤΡΕΙΣ ΣΚΑΤΟΜΟΥΡΗΔΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ?

Μετά την απογραφή, έρχονται οι απολύσεις..

Να απολυθεί και όχι να μετατεθεί το πλεονάζωνπροσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών που θα συγχωνευτούν ζήτησε η τρόικα από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (3/8).

Οι ελεγκτές της τρόικας, που σήμερα θα έχουν την τελευταία τους συνάντηση με τον υπουργό, επέμειναν στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ενώ ζήτησαν πιο γρήγορες κινήσεις στις συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών με ταυτόχρονη απόλυση του..πλεονάζοντος προσωπικού.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί, πως στη συνάντηση της τρόικας με την υπουργό ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, το θέμα της πώλησης της ΔΕΗ, ήταν στην πρώτη θέση της ατζέντας, με την υπουργό να επαναλαμβάνει την αρνητική θέση της κυβέρνησης για την πώληση του οργανισμού. Στη διάρκεια της συνάντησης, φέρεται ότι εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις - τις οποίες δεν απορρίπτει εκ των προτέρων η τρόικα εφόσον οδηγούν σε ισοδύναμο αποτέλεσμα, δηλαδή στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Στις προτάσεις αυτές περιλαμβάνεται η πώληση της παραγόμενης ενέργειας από τα λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ προς τους πιθανούς ανταγωνιστές της. Κατά τα άλλα, το δεύτερο δάνειο το έχουμε σίγουρο, τουλάχιστονόπως εκτιμά η ηγεσία του υπουργείου, και θα φτάνει τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σχετικά με το ασφαλιστικό, οι ελεγκτές θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει «ανοικτό» το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, εάν αυτό καταδειχθεί από την αναλογιστική μελέτη που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, ή εάν συνεχίζεται η μεγάλη υστέρηση στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών. 
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται και στην αύξηση του πληθωρισμού, με την τρόικα να διατυπώνει την άποψη ότι απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά, ακόμη και με κινήσεις στους τομείς των αδειών πώλησης στις λαϊκές αγορές και του χονδρεμπορίου τροφίμων και συσκευασμένων.
 
http://gerolykos10.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου