Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Υπέγραψαν και νέο μνημόνιο μέσα στο κατακαλόκαιρο - Δείτε τι περιλαμβάνει...

Yπέγραψαν να εκτελέσουν 10 νέες εντολές κι αν χρειαστεί κάθε φορά και νέα μέτρα!

Δέκα νέοι έμμεσοι και άμεσοι φόροι που θα τσακίσουν κόκκαλα, προκειμένου να εισπράξουν ζεστό χρήμα οι δανειστές !

Όταν δημοσιεύσαμε το θέμα (δείτε εδώ)κάποιοι κακόβουλοι βιάστηκαν να μιλήσουν για φήμες , τώρα που πλέον το υπόγραψαν το έδωσαν και στη δημοσιότητα...


Το... "εμένα δεν με πιάνει"... ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Για αρχή το νέο «μενού» περιλαμβάνει:

1) Μεταφορά βασικών αγαθών απο το 11% ΦΠΑ στο 23% ΦΠΑ


2) Νέα τεκμήρια φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών

3) Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

4) Τεκμήρια στη φορολόγηση των επαγγελματιών

5) Χαράτσι για ρύθμιση των αυθαιρέτων και φόρο για τους ημιυπαίθριους

6) Νέα "έκτακτη εισφορά" στις επιχειρήσεις

7) Την προσθήκη νέου «πράσινο φόρου»

8) Αδειοδότηση για "φρουτάκια" σε κάθε γειτονιά και ετήσια δικαιώματα τυχερών παιχνιδιών

9) Νέος φόρο πολυτελείας 

10) Φορολόγηση του leasing για την αγορά αυτοκινήτων.

Αυτά προκύπτουν από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, το οποίο δόθηκε πλέον στη δημοσιότητα.

Επίσης προβλέπεται η καθιέρωση εισιτηρίου 3 ευρώ για κάθε επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και σταδιακή αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ η οποία θα παίρνει στο εξής πολύ τακτικά αυξήσεις.

Η κυβέρνηση στην απόγνωσή της να μαζέψει ζεστό χρήμα για τους δανειστές εντολείς της αναζητεί πρόσθετους πόρους από περικοπές δαπανών του κράτους που αφορούν τους πολίτες και την προσθήκη νέων φόρων συνολικού ύψους 9,775 δισ. ευρώ για την ερχόμενη διετία (2011-2012) στο πλαίσιο των νέων δεσμεύσεων έναντι της τρόικας.

Από το ποσό των 9.775 δισ. ευρώ τα 6,350 δισ. ευρώ θα αντληθούν το 2011 και τα 3,425 δισ. ευρώ το 2012.

Η κατοχική κυβέρνηση αυστηρής τήρησης του μνημονίου και στενής παρακολούθησης (μήνα-μήνα) από την τρόικα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο αναφέρεται ότι ο Παπακωνσταντίνου θα έχει το δικαίωμα βέτο σε αποφάσεις άλλων υπουργών στα θέματα προϋπολογισμού των υπουργείων τους.

Ειδικότερα, ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο η θέση του υπουργού Οικονομικών (φρουρού του τροικανικού προτεκτοράτου) σε σχέση με τα υπόλοιπα υπουργεία τόσο κατά τη φάση προετοιμασίας όσο και της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, δίνοντας στον υπουργό Οικονομικών «δικαίωμα αρνησικυρίας στις αποφάσεις για δαπάνες και στην εκτέλεσή τους».

Αν δεν βγαίνει χρήμα... Νέα μέτρα ανά πάσα στιγμή !

Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος υπέγραψαν να βρίσκουν χρήμα ακόμη κι αν χρειαστεί να βγάλουν κι απο τη "μύγα ξίγκι".

Στο νέο μνημόνιο αναφέρονται ρητά τα μέτρα, οι ενέργειες και οι δράσεις σχετικά με την εξοικονόμηση πόρων, την είσπραξη περισσότερων φόρων, το συνταξιοδοτικό και τα επικουρικά ταμεία, τις παρεμβάσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τα εργασιακά δικαιώματα (υπερωρίες, αμοιβές κ.λπ.), τα κλειστά επαγγέλματα και την απελευθέρωση των υπηρεσιών, τις αποκρατικοποιήσεις, τη δημιουργία κεντρικής αρχής προμηθειών του Δημοσίου, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Υγείας και τις πολιτικές στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι επόμενοι μήνες ως το τέλος του 2010 θα καθορίσουν και τον βαθμό επίτευξης των στόχων της τρόικας και απέδιδαν ιδιαίτερη σημασία στην κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2011.Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αυτού θα παρουσιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτό βέβαια είναι το "καλό" σενάριο...

Διότι όπως σημειώνεται με έμφαση, «ανά πάσα στιγμή, αν η απόδοση απομακρυνθεί από αυτούς τους στόχους, ή τα έσοδα πέσουν κάτω από το προγραμματισμένο, η κυβέρνηση θα πρέπει να βρίσκει τρόπους για επιβολή νέων μέτρων κάθε φορά.

Προετοιμάζουν και νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις ως τον Ιούνιο του 2011

Η κυβέρνηση δια τον Παπακωνσταντίνου - Προβόπουλο δεσμεύεται με το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο για την προώθηση «τυχόν αναγκαίων προσαρμογών των παραμέτρων στις κύριες συντάξεις» ως το τέλος Ιουνίου 2011 και την πλήρη αξιολόγηση των επικουρικών ταμείων και των ταμείων πρόνοιας ως το τέλος Δεκεμβρίου 2011.

Νέα "σφαγή" σε Εργασιακό και συλλογικές διαπραγματεύσεις

Για το Εργασιακό αναφέρεται πως για αρχή θα ληφθούν μέτρα για τη μεταρρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αναλόγως τις αντιδράσεις η κυβέρνηση θα αναλάβει να μεθοδεύσει σταδιακά τις εντολές της τρόικας.

Ειδικότερα σημειώνεται ότι οι νομοθετικές αλλαγές του Ιουλίου οι οποίες αλλάζουν τη νομοθεσία προστασίας της απασχόλησης και το καθεστώς που διέπει τις απολύσεις, οδηγούν «στην αλλαγή του πλαισίου εφαρμογής των κατώτατων μισθών, στη μείωση της αποζημίωσης των υπερωριών, και επιτρέπουν στις συμφωνίες σε επίπεδο επιχειρήσεων να υπερέχουν των άλλων επιπέδων.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα επεκτείνει τη δοκιμαστική περίοδος για τους νεοπροσληφθέντες στο ένα έτος έτσι ώστε να καθυστερεί ακόμη περισσότερο η κατοχύρωση των εργαζομένων στα εργασιακά τους δικαιώματα με την επέκταση της χρήσης συμβάσεων προσωρινής εργασίας και μερικής απασχόλησης.

http://tiresias-press.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου