Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Χρήση τηλεκατευθυνόμενων συσκευών παρακολούθησης στην Αμερική - Ο μεγάλος αδελφός είναι εδώ!


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Η αμερικανική αστυνομία καταφεύγει σε όλο και πιο απίστευτες μεθόδους για να καταδιώξει εγκληματίες, και να συλλέξει πληροφορίες.



Χρησιμοποιεί συσκεύες που μοιάζουν με μοντέλα ελικοπτέρων, αλλά είναι υπερ-τεχνολογικές. Πολύ μικρότερες από ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να σκοτώσουν χιλιάδες τρομοκράτες από μίλια μακριά. Αυτές οι τεχνολογικές συσκευές δεν φέρουν πυραύλους, απλά μόνο μίνι-φωτογραφικές μηχανές για να καταγράφουν τις κινήσεις των υπόπτων.

Μια πραγματική έκρηξη, ωστόσο και ένα κύμα διαμαρτυριών αναφέρει η σελίδα των York Times, μιας και σε πολλές πόλεις αυξάνονται αυτά τα gadgets, που όπως είναι προφανές απειλούν κάθε δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Και υπάρχουν και εκείνοι που μιλάνε ανοιχτά για Big Brother. Πολλές οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών μέχρι στιγμής έχουν διαμαρτυρηθεί ενάντια στην υπερβολική εξάπλωση των ραντάρ ταχύτητας αυτοκινήτων, σταθερές κάμερες, και άλλες συσκευές που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνιά για την ασφάλεια της πόλης.

Τώρα όμως η οργή έχει αυξηθεί δεδομένου ότι ο έλεγχος γίνεται με τηλεκατευθυνόμενα που μπορούν να σας ακολουθούν παντού, και δεν υπάρχει διαφυγή.

Το θέμα είναι πάντα το ίδιο όπως συμβαίνει και με τις υποκλοπές, και μας λένε ότι είναι για να εξασφαλίσουν μια πιο υπεύθυνη μορφή ελέγχου εκ μέρους των αρχών σε έρευνες που θα σχετίζονται με τους φερόμενους εγκληματίες, και δεν θα θίγεται η προστασία της ιδιωτικής ζωής των νομοταγών πολιτών.

Ορισμένες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Βιρτζίνια, είπαν όχι σε αυτό το είδος της έρευνας που χρησιμοποιεί η τοπική αστυνομία ως αποδεικτικό μέσο στο δικαστήριο που λαμβάνονται μέσω αυτών των αμφιλεγόμενων συσκευών.

Αυτή η ιστορία κατέληξε επίσης στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών: ορισμένα μέλη έχουν προτείνει ένα νόμο για την απαγόρευση της χρήσης των drones στη "παρακολούθηση προσώπων και περιουσίας'' χωρίς ειδική εντολή του δικαστηρίου.

Αλλά η αστυνομία επιμένει στη νέα αυτή τεχνολογία και υποστηρίζει ότι είναι αρκετά χρήσιμη. Φαίνεται πως η ασφάλεια όλων μετά την 11 Σεπτεμβρίου στην Αμερική, αξίζει πολύ περισσότερο από την ιδιωτική ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου