Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Η Κυπριακή κυβέρνηση αγνοεί την έρευνα του Ναυτίλου. Τα ιστολόγια όχι…


TIEKANE ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΤΟ ΝΑΥΤΙΛΟΣ;
H EΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΞΕΡΕΙ;
Από Zcode.Info

Πόσο άσχημο είναι να ξεφτυλίζεται μια κυβέρνηση; Ειπώθηκε ότι το Ναυτίλος ψάχνει στον Ερατοσθένη για ουράνιο και ότι η Κυπριακή κυβέρνηση δεν γνωρίζει επακριβώς την έρευνά του. Δεν το τρώει κανένας αυτό. Το πρόγραμμα έρευνας του Ναυτίλου για το 2012 είναι:
Iούλιος 7-24: Μαύρη Θάλασσα. Στη περιοχή αυτή υπάρχει ένα ρήγμα σε μεγάλη έκταση με διαφορετική περιεκτικότητα σε οξυγόνο στις δύο του πλευρές του. Πέραν των βιολογικών ευρημάτων, της καταγραφής της πανίδας στα 150-350μ βάθος, ο στόχος είναι πάντα η έρευνα για φυσικό αέριο και η περιβαντολογική επιβάρυνση απο την εξαγωγή υδατανθράκων, ορυκτών κλπ στη περιοχή. Παράλληλοι προσφέρεται υπηρεσία στην φαρμακοβιομηχανία απο την μελέτη των μικροργανισμών.
Ιούλιος 26 – Αύγουστος 9: Οροσειρά του Αναξίμανδρου (Καστελόριζο). Εχει αποδειχθεί ότι είναι πλούσια σε μεθάνιο που αναβλύζει απο το βυθό. Οι μετρήσεις βιολογικών και γεωλογικών δειγμάτων, που εγιναν το 2010 καθώς και μετρήσεις με τα sonars για την χαρτογράφηση κοιτασμάτων συνεχίστηκαν.
Αύγουστος 13 – 27: Οροσειρά του Ερατοσθένη (Κύπρος, μπαίνει μέσα στο οικόπεδο 12). Πρόκειται για έρευνα παρόμοια με αυτή που έγινε στην οροσειρά του Αναξίμανδρου. Η Κυπριακή κυβέρνηση, όπως και η Ελληνική θα ήταν εκτός του πλανήτη γή, γιατί για το θέμα τα ΜΜΕ ετήρησαν και τηρούν σιγή ιχθύος. Κοροιδεύουν τον εαυτό τους.
Αύγουστος 29 – Σεπτεμβριος 5: Νοτιοανατολικό Αιγαίο (περιοχή από το Bodrum μέχρι τη χερσόνησο της Datca). Χαρτογράφηση του βυθού στα 100-600μ βάθος, ηφαίστεια που βγάζουν μεθάνιο απο βράχους, καταγραφή της πανίδας για λόγους πού ήδη εξηγήσαμε.
Το πρόγραμμα του συγκεκριμένου πλοίου, όπως βλέπετε δεν είναι άγνωστο. Διαβάστε το εδώ. Η Κυπριακή κυβέρνηση με πολύ απλοικότητα πληροφόρησε τους πάντες ότι το πλοίο Ναυτίλος δεν κάνει έρευνα για φυσικό αέριο και ότι την έρευνα αυτή την έχουν αναλάβει για τη Κύπρο άλλες εταιρείες. Το Ναυτίλος όμως εξηγεί δημόσια στο διαδίκτυο το πρόγραμμα έρευνάς τους και εξηγεί και το πού και το πώς.
Το Ναυτίλος έχει δύο sonars. To ένα απο αυτά κάνει καταγραφή του βυθού για ηφαίστεια εκπομπής μεθανίου και το άλλο κάνει καταγραφή της περιοχής κάτω απο την επιφάνεια του βυθού για πετρώμαστα αλλά και ηφαίστεια φυσικού αερίου. Αυτά τα sonars λέγονταi towfish και είναι σαν αυτό της φωτογραφίας. Για όσους δεν ξέρουν απο sonars, είναι συκευές που εκπέμπουν ηχητικά κύματα που παράγονται απο ένα ισχυρό ηλεκτρικό παλμό που προέρχεται απο ένα ηλεκτρικό κύκλωμα στο πλοίο. Τα ηχητικά αυτά κύματα περιθλώνται στην επιφάνεια του βυθού και συλλέγονται απο κατάλληλα μικρόφωνα σε συγλεκριμένη διάταξη. Τα ηχητικά κύματα μετατρέπονται με τη σειρά τους σε ηλεκτρικά και αναλύονται με software στο πλοίο.
Το Ναυτίλος έχει επίσης και δύο υποβρύχια με κάμερες με τις οποίες καταγράφει την πανίδα και ανεβάζει δείγματα και μικροοργανισμούς απο το βυθό για ανάλυση και περαιτέρω έρευνα. Το πλοίο κάνει έρευνα ορυκτών και καταγραφή πιθανών κοιτασμάτων που είναι σε εκμεταλλεύσιμη μορφή για το μέλλον.
Δύο ερωτήματα
1. Γιατί, όταν η έρευνα του Ναυτίλου είναι καταγεγραμμένη στο διαδίκτυο η Κυπριακή κυβέρνηση την αγνοεί;
2. Καλά, είναι άσχετοι ή κουτοπόνηροι στην Κύπρο; Δεν αντιλαμβάνονται πόσο κόντα στο όριο της γελοιότητας είναι;
3. Τι παίχτηκε με το Ναυτίλος κοντά στο Καστελόριζο την περίοδο Ιούλιος 26 – Αύγουστος 9; Η κυβέρνηση της Ελλάδας βοήθαγε τη Κυπριακή και την Τουρκική να ψάχνουν για ουράνιο στην Ελληνοκυπριακή ΑΟΖ;
YΓ. Την ιστορία με το email που μου έστειλε γνωστή Εταιρεία Πετρελαίων θα σας την πώ αλλη φορά… Aξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου