Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οδηγούν σε απόγνωση τέσσερις γενιές!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο ελληνικός λαός τις δραματικές διαπραγματεύσεις που γίνονται με φόντο την απειλή για χρεοκοπία της χώρας μας.

Χωρίς διευκρινίσεις για το ποια ακριβώς λύση έχει βρεθεί για την κάλυψη των 300 εκατ. ευρώ, το Μαξίμου ενημέρωσε επισήμως πριν από λίγο ότι «ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα σχετικά με το θέμα το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση».

Το νέο μνημόνιο, με βάση τα δεδομένα που απορρέουν από τη χτεσινή διαβούλευση των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να δημιουργήσει εργασιακό μεσαίωνα και να οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.
Ο «Αρμαγεδώνας» που θα πλήξει τους εργαζομένους προβλέπει μειώσεις μισθών ως και 40% καθώς και «μαχαίρι» 22% στον κατώτατο, που διαμορφώνεται στα 586 ευρώ.

Σε πρωτοφανή επίπεδα πέφτουν οι μισθοί των νέων κάτω των 25 ετών, οι καθαρές αποδοχές των οποίων θα πέσουν κοντά στα 400 ευρώ.
Το ζοφερό κλίμα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία, η οποία εκτινάχτηκε το Νοέμβριο στο 20,9%, με τους ανέργους ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Το «τσουνάμι» των νέων μέτρων βάζει «βόμβα» και στο Δημόσιο, ανοίγοντας την πόρτα για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων.

Στη σκιά των οδυνηρών μέτρων που έρχονται, θα διεξαχθεί το σημερινό Eurogroup όπου θα εξετασθούν η συμφωνία για την νέα δανειακή σύμβαση και η έκθεση της τρόικα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, χωρίς ωστόσο να αναμένεται απόφαση για το νέο πρόγραμμα ή το PSI.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες και έχει συναντήσεις με Κοινοτικούς αξιωματούχους. Τον υπουργό συνοδεύουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς, και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κ. Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι της τρόικα κ.κ. Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μόρς (ΕΕ) και Κλάουζ Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για το νέο ελληνικό πρόγραμμα και για τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για την εξέλιξη των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2015.

Στο Eurogroup θα εξετασθούν το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2012, αλλά και η συμμετοχή του επισήμου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Παρόντες στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα είναι η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κ. Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες από την Φρανκφούρτη μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων τους συμβουλίου νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου