Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αποχώρησε από την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας !!!


Πλήθος διαδηλωτών έχει εισέλθει στο χώρο της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπούλιας αποχώρησε οργισμένος  από το χώρο της παρέλασης όταν άκουσε συνθήματα να τον αποκαλούν προδότη !!!.  «Λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν την πόλη, είναι μία ιστορική μέρα που ανήκει σε όλους του Έλληνες και όχι σε αυτούς (τους διαδηλωτές)… Ήρθα να τιμήσω την πόλη, είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια υβριστικά συνθήματα… είναι ντροπή να με λένε προδότη, όταν εγώ πολέμησα την πατρίδα από τα 15», σχολίασε ο κ. Παπούλιας.
Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στο σημείο προσπαθώντας να απωθήσουν τους διαδηλωτές, αλλά η παρέλαση μάλλον ματαιώνεται.
Ο υπουργός Άμυνας κατευθύνθηκε νωρίτερα στις αστυνομικές αρχές της πόλης, ζητώντας να ληφθούν μέτρα. «Ξεφτυλιζόμαστε διεθνώς, κάντε κάτι» είπε.
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, ενώ η πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, κάγκελα και αστυνομικές κλούβες.
Αρκετοί μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι δεξιά όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ενώ και η μπάντα του Δήμου Αθηναίων φόραγε μαύρα περιβραχιόνια.
Ένταση έξω από τη Μεγάλη Βρετανία όπου ομάδα πολιτών ανήρτησε πανό, άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής και πετούσε αυγά και καφέδες.
Μόνος του, μακρυά από τον αγανακτισμένο κόσμο, παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός την Θεία λειτουργία στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, περιστοιχισμένος από κυβερνητικούς.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας η Αστυνομία είχε εκπονήσει για σήμερα … επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία των πολιτικών από τους …πολίτες κατά την διάρκεια των παρελάσεων
Ολόκληρο επιχειρησιακό πλάνο για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες έστησε η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να προστατεύσει τους πολιτικούς που θα παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση και στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου άνεργοι, απλοί πολίτες και  «Αγανακτισμένοι» είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο απέναντι από την εξέδρα.  Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων, ενώ έπεσαν και αβγά με αποτέλεσμα να αποχώρήσουν οι επίσημοι
Οι μαθητές σε παρέλαση στη Νέα Αλικαρνασό, γύρισαν την πλάτη τους στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα. Μάλιστα, τα τύμπανα σίγησαν επιδεικτικά μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα.
Ακυρώθηκε η παρέλαση λόγω συγκεντρώσεως διαδηλωτών και στη Ρόδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου