Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραηλινά πολεμικά πλοία στην περιοχή γεώτρησης της Noble Energy

Μετά την έξοδο των Ισραηλινών πολεμικών πλοίων (destryer ships) και του υποβρυχίου χθες (όπως μετέδωσε το Αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC) από το λιμάνι της Χάιφα, έχει πέσει πέπλο σιγής για τις υπόλοιπες κινήσεις του Ισραήλ στην διαφαινόμενη κρίση (παιχνίδι τακτικής στην σκακιέρα της ενέργειας) μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ.

Σήμερα, η Herald Sun γράφει πως δύο τορπιλάκατοι του Ισραήλ έχουν πάρει θέσεις και κάνουν περιπολίες στην περιοχή που πρόκειται να γίνει η πρώτη γεώτρηση από τη Noble Energy. Ουσιαστικά, έχουν περάσει σε περιφρούρηση της συγκεκριμένης περιοχής. Όμως, την ίδια στιγμή, το Ισραηλινό (πυρηνικό;) υποβρύχιο που βγήκε από το λιμάνι της Χάιφα, έχει τοποθετηθεί και κινείται στην περιοχή μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου…

Φαίνεται πως το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να επιδείξει την μέγιστη αντίδραση στα τουρκικά πολεμικά πλοία που πλησιάζουν στην «θερμή» περιοχή.

Πώς θα αντιδράσει η Άγκυρα; Στο ερώτημα αυτό οι απόψεις των αναλυτών της Herald Sun συγκλίνουν στο ότι η Άγκυρα θα προτιμήσει να υποχωρήσει και να μην εκτεθεί σε μία αναμέτρηση από την οποία έχει μόνο να χάσει στρατιωτικά, ενώ κινδυνεύει να απομονωθεί και διπλωματικά.

Μέχρι στιγμής, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κερδίσει την συμπάθεια των Αραβικών κρατών αλλά και της Χεζμπολά και θα προτιμήσει να αποχωρήσει έγκαιρα και κερδισμένος, έχοντας καταναλώσει μόνο τα καύσιμα των πολεμικών πλοίων και προβάλλοντας το επιχείρημα «για το καλό της ευρύτερης περιοχής και για την διεθνή ειρήνη»…

Δημοσιεύματα του Ισραηλινού τύπου, είναι αρκετά σκληρά απέναντι στην Τουρκία, προτείνουν την μέγιστη στρατιωτική αντίδραση κι ενώ την χαρακτηρίζουν κράτος τρομοκράτη σκιαγραφούν μία τελική «αποσυμφόρηση» που θα αναδείξει νικητή το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός τύπος αναφέρεται επίσης στις πιθανότητες παράλληλης δράσης και χτυπημάτων της Χεζμπολά.

Η Telegraph έχει την συγκεκριμένη είδηση και αναφέρει: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ






http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου