Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πού πάνε τα μυστικά κονδύλια;

Τα μυστικά κονδύλια που πήγαιναν για την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων της χώρας (π.χ δημιουργία δημόσιων σχολείων στα μειονοτικά χωριά, ενίσχυση φιλελληνικών δραστηριοτήτων κ.α) έχουν διακοπεί εδώ και καιρό.

Ο ΓΑΠ έβαλε μαχαίρι σε όλα χρήματα που πήγαιναν σε εθνικούς σκοπούς.

Όμως, θαύμα! Παρά τις περικοπές (μέχρις εξαφανίσεως) τα μυστικά κονδύλια επί κυβερνήσεως ΓΑΠ αυξάνονται, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ (όπως αναφέρεται και σε παραπολιτικό σχόλιο της Ελευθεροτυπίας).

Στα 41,8 εκατομμύρια ευρώ τα άφησε η Ν.Δ το 2007, στα 57,2 τα εκτίναξε το 2009 ο ΓΑΠ, ενώ για το 2010 ακούγεται ότι ξεπέρασαν τα 68 εκατομμύρια ευρώ. 
Μπορεί να μας πει κάποιος που πηγαίνουν τα λεφτά την ώρα που η κυβέρνηση δεν δίνει λεφτά στους διπλωμάτες ούτε για να κεράσουν μια πορτοκαλάδα στις πρεσβείες τους;
Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς θα θέλαμε να μάθουμε που πήγαιναν (και που πηγαίνουν φυσικά...) και άλλα μυστικά κονδύλια, ειδικών υπηρεσιών (και δη ασφαλείας)... και εάν γινόταν και ένας συνδυασμός του πόθεν έσχες των διαχειριστών τους, θα ήταν ακόμη καλύτερα... Ενδιαφέρον θα είχε, επίσης, να δοθούν τα ονόματα εκείνων των δημοσιογράφων που τυχόν έπαιρναν μέρισμα από τα μυστικά κονδύλια... καθώς και των διαφόρων ΜΚΟ που προφανώς απορροφούσαν πολλά δισ. ευρώ για να εργαστούν "μη κυβερνητικά"... Επιτέλους, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας (ή αλλιώς Γαπιστάν) θα πρέπει κάποια στιγμή να απαιτήσουμε να "αναποδογυρίσουμε τσέπες". Αρκετά με τον πλουτισμό ορισμένων, που το παίζουν και τιμητές της δημοκρατίας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου