Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μια πρόταση για να σωθεί η γη της Ελλάδας από το ξεπούλημα…


UDemand Προσεγγίσεις!!
με αφορμή την επιθυμία του Τούρκου επιχειρηματία να αγοράσει ελληνικά νησιά
Να πωλείται η γη της Ελλάδας αλλά μόνο για εκατό χρόνια
Τι θα σήμαινε αυτό ? Ότι όποιος θα αγόραζε γη -με ή χωρίς ακίνητο επ’ αυτής- θα είχε την κυριότητα για εκατό χρόνια μόνο. Έτσι αν το πουλούσε μετά δέκα χρόνια, ο νέος αγοραστής θα το αγόραζε με την προϋπόθεση ότι θα την κατείχε για τα υπόλοιπα ενενήντα, αν και ο επόμενος το πουλούσε μετά τριάντα χρόνια, ο νέος αγοραστής θα το κατείχε για τα υπόλοιπα εξήντα και ούτω καθ’ εξής. 
Μετά τα εκατό χρόνια, η γη αλλά και τα κτίσματα πάνω σε αυτήν θα περιέρχονταν πάλι στο κράτος που θα το πουλούσε για άλλα εκατό χρόνια με ανοικτή δημοπρασία. Έτσι η περιουσία του κράτους δεν θα χάνονταν ποτέ,  αλλά αντίθετα η αξία της θα αυξάνονταν χρόνο με το χρόνο και μάλιστα σε ευθεία αναλογία με την απώλεια κέρδους των ιδιωτών ιδιοκτητών.
Έτσι με μια απλή κίνηση θα λύνονταν όλα τα ιδιοκτησιακά προβλήματα και οι έξτρα φόροι που αναγκάζεται να βάζει το κράτος κάθε τόσο στους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Η καταπληκτική αυτή ιδέα ενός τέτοιου νόμου, που θα ήταν σωτήριος για την Ελλάδα…
κουκουλώθηκε και χάθηκε στα αζήτητα ενός παράλογου και σπάταλου κράτους που δεν έδινε δεκάρα τσακιστή για την Ελλάδα αλλά οι κυβερνώντες φρόντιζαν να “τσεπώνουν” μαζί με τους ψηφοφόρους τους δισεκατομμύρια από παράνομες καταπατήσεις και αλλαγές χρήσης γης.
Ας αναλογισθούν οι Έλληνες που θα είχαν αντίρρηση σε ένα τέτοιο σχέδιο ότι όταν αγοράζουν ένα ακίνητο σήμερα για εκατό χρόνια εξασφαλίζουν μέχρι και τα δισέγγονα τους. Όσο λιγότερα χρόνια μένουν για πώληση, τόσο θα μειώνεται η τιμή βεβαίως. Αυτοί που θα αγοράσουν για τα τελευταία είκοσι χρόνια, για παράδειγμα, σίγουρα θα αγοράσουν σε πολύ μειωμένη τιμή.
Η γη της Ελλάδας αγοράστηκε από χιλιάδες ξένους δήθεν “επενδυτές” που θα την διαφεντεύουν εσαεί και θα καρπώνονται τα οφέλη της νοικιάζοντας το έδαφος ή το υπέδαφος ή τα σπίτια τους σε φίλους τους. Τα ενοίκια αυτά δεν περνούν καν μέσα από κρατικές διαδικασίες και φυσικά δεν υπόκεινται στην παραμικρή φορολογία.
Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Αυτός ο νόμος μπορεί να ψηφιστεί και να ισχύσει από αύριο. 
Εάν κάποιοι σας πουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, σας πληροφορώ ότι ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την γη και τα ακίνητα της Αγγλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου