Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ;


Μεγάλο ενδιαφέρον αποκτά το πολιτικό σκηνικό μετά τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό. Όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς ραγδαία αλλαγή του , τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Σήμερα το "Βήμα της Κυριακής" δημοσιεύει δημοσκόπηση-σοκ (δείτε εδώ)που δείχνει ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί έχουν κάτω από 35%. Η πτώση του δικομματισμού είναι ραγδαία. 2 στους 3 πολίτες δεν πείθονται από τα μεγάλα κόμματα, τα οποία έχουν ταυτίσει με την οικονομική καταστροφή της χώρας.

Από την άλλη βλέπουμε ότι μπορεί να πάμε σε μια βουλή με 9 κόμματα καθώς αρκετοί πολίτες θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία στα μικρά κόμματα. Ωστόσο εκείνο που δεν δείχνει είναι αν μπορεί κάποιο από τα μικρά κόμματα δυνητικά να μεγαλώσει και να αποτελέσει στο άμεσο μέλλον την κυψέλη που θα υποδεχτεί το κύμα δυσαρέσκειας που σαρώνει την ελληνική κοινωνία σε σχέση με τα παλιά κόμματα.
Λογικά το μόνο κόμμα που θα μπορούσε να μεγαλώσει αρκετά είναι το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών των βουλευτών κ.κ. Δημαρά , Οικονόμου. Είναι ένα κόμμα που βρίσκεται στο χώρο του κέντρου, ιδρύθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ,που δεν ψήφισαν το μνημόνιο και τα στελέχη του ουδέποτε κυβέρνησαν ή έχουν ταυτιστεί στο μυαλό του κόσμου με κάτι αμαρτωλό. Η μέχρι τώρα στάση τους δείχνει ότι κινούνται στα πλαίσια του πατριωτικού κοινωνικού κέντρου , εκεί όπου παραδοσιακά βρισκόταν και ο πυρήνας των οπαδών του ΠΑΣΟΚ. Οι πατριωτικές και κοινωνικές τους θέσεις, τους κάνουν να αποκτούν ακροατήριο και στον αγανακτισμένο κόσμο που ψήφιζε Νέα Δημοκρατία ,αλλά απαιτεί ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Η σοβαρή στάση τους για το θέμα των λαθρομεταναστών κέρδισε τον κόσμο. Το 4,8% που του δίνει η σημερινή δημοσκόπηση είναι αρκετά καλή μαγιά , αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κόμμα σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό , καθώς είναι σχεδόν αποκλεισμένο από τα μεγάλα κανάλια και έντυπα (που αντίθετα προβάλουν κατά κόρον τα κόμματα των κ.κ. Κουβέλη και Μπακογιάννη , ως μέλη της συμμαχίας των προθύμων και χρυσές εφεδρείες του συστήματος )
Εκείνο όμως , που πραγματικά κάνει ξεχωριστό το νεοσύστατο κόμμα είναι οι ρηξικέλευθες προτάσεις του για αλλαγή του συντάγματος και των θεσμών (δείτε εδώ). Τολμηρές προτάσεις , που φανερώνουν ότι στο Άρμα προσπαθούν ,αν μη τι άλλο να αφουγκρασθούν την κοινωνία.
Αρκετά ενδιαφέρον και πολύ πιθανό είναι το Άρμα να αποτελέσει τη βάση για ένα ευρύτερο διάλογο μεταξύ των κεντρογεννών κ κεντροαριστερών δυνάμεων, που διαφωνούν με την καταστροφική και αντεθνική πολιτική του σημερινού ΠΑΣΟΚ , ώστε συντεταγμένα να αναδυθεί μια νέα πολιτική δύναμη ανατροπής
Για να δούμε...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου