Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ SPECIAL OLYMPICS , ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ


Λυκόβρυση, 20/06/2011
Αριθμ. Πρωτ. 95

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
           ΥΠΟΥΡΓΟ κο. ΛΟΒΕΡΔΟ
           ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κο. ΤΙΜΟΣΙΔΗ
           ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κο. ΑΗΔΟΝΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
                         ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΟ κο. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
                         ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κο. ΜΟΣΙΑΛΟ
                         ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κο. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ
                         ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
                          κο. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ


ΘΕΜΑ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ SPECIAL OLYMPICS , ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

Η Συνομοσπονδία μας  Ε.Σ.Γ.Κ. / Α.Μ.Ε.Α έχει εκφράσει την αντίθεσή της σχετικά με την διοργάνωση των Special Olympics από το 2008, όπου ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης τέλεσης των αγώνων από τον τότε Υπουργό Αθλητισμού κο. Ορφανό, στη συνέχεια με την υπογραφή Σύμβασης από τον κ. Ι. Ιωαννίδη με την καθολική έγκριση του Πρωθυπουργού Κ. Κ. Καραμανλή, καθώς και του νυν Υφυπουργού για Ειδικά Θέματα Αθλητισμού κο. Χ. Αηδονή.
Θεωρούμε προσβολή και όνειδος για όλους τους φορείς ΑμεΑ και ιδιαίτερα για τον χώρο της Νοητικής Υστέρησης που εκπροσωπούμε, να κλείνουν και να διακόπτουν τη λειτουργία τους οι φορείς Ν. Υ, διότι το Δημόσιο σταμάτησε για έξι (6) ολόκληρους μήνες την επιχορήγησή τους, διαθέτοντας μόνο για την Α’ Δόση ( Τρίμηνο) ελαττωμένη κατά 50%.  
Είναι ανάρμοστό να επιτρέπεται τη κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος  για «Ρωμαϊκές Φιέστες» και πανηγυρικές εκδηλώσεις, ως δικαιολογία τη προβολή του «Ειδικού Αθλητισμού»,  τη στιγμή που  αφήνετε χωρίς χρηματοδότηση τους φορείς που εκπαιδεύουν, προπονούν  και φιλοξενούν αυτά τα άτομα.
Για ακόμη μια φορά, θα σας επισημάνουμε κε. Υπουργέ, ότι λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και μη καταβολής των τακτικών επιχορηγήσεων, έχουν συσσωρευτεί για τους προνοιακούς φορείς τεράστιες και δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις ( απλήρωτες έξι μισθοδοσίες προσωπικού, προμηθευτές, ΙΚΑ κ.λ.π.).
Ο Προϋπολογισμός των 86-87 εκατομμυρίων ευρώ για την διοργάνωση των Special Olympics ή ακόμα και ο περιορισμένος στα 40 εκατ. ευρώ , όπως υπογράφθηκε από το κο. Γερουλάνο,  και η διάθεση του ποσού των 7,7 εκατομμυρίων για τις εκδηλώσεις έναρξης, υποδηλώνουν ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει κατανοήσει το υπάρχον πρόβλημα για τους φορείς των ΑμεΑ.  Οι μειώσεις και οι περικοπές του προϋπολογισμού δεν πείθουν κανένα, διότι τα υπόλοιπα θα δοθούν από κρατικούς φορείς (ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, κ.λ.π.). Με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες το κράτος δε θα έπρεπε να δαπανά καθόλου τόσο μεγάλα ποσά, είτε απ’ ευθείας  είτε μέσω χορηγιών, για πανηγυρικές εκδηλώσεις, όταν προβαίνει σε περικοπές επιχορήγησης  των προνοιακών φορέων έως και 50%, το οποίο σημαίνει διακοπή λειτουργίας αυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός για τους Προνοιακούς Φορείς για όλη την Ελλάδα  είναι περίπου 14,5 εκατομμύρια ευρώ για το 2011! Δηλαδή αυτή η «Ρωμαική Φιέστα» έχει κόστος τουλάχιστον έξι ετών λειτουργίας όλων των φορέων της Ν.Υ και λοιπών φορέων.  
Απευθύνουμε έκκληση να προβείτε άμεσα :  
Α) ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Β) ΣΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.
Β) ΑΠΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ «ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

Οφείλεται έστω και την τελευταία στιγμή να μεριμνήσετε εσείς προσωπικά, για να σταματήσει η σκανδαλώδης αυτή κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος. Οι εποχές αλλάζουν και θα πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε στα πραγματικά δεδομένα κάνοντας τις ανάλογες αλλαγές και περικοπές για όλους και όχι μεμονωμένα.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΕΣΓΚ/ ΑΜΕΑ

Νικόλαος Λιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου