Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

H Βουλή εμπιστεύεται, η κοινωνία καταψηφίζει


Τα μεσάνυχτα η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση
Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα το απόγευμα

Στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου μεταφέρεται σήμερα το βράδυ το πολιτικό ενδιαφέρον, ενόψει της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που σχημάτισε ο Γ. Παπανδρέου την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το απόγευμα θα πραγματοποιούν στην πλατεία Συντάγματος οι «αγανακτισμένοι», οι οποίοι δηλώνουν πως δεν προσφέρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση.

Γύρω στις 10 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει ο τελευταίος γύρος συζητήσεων με τον Γ. Παπανδρέου να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής, για να τον ακολουθήσουν με τη σειρά ο Αντ. Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γ. Καρατζαφέρης και ο Αλ. Τσίπρας. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Ευάγ. Βενιζέλου που θα...

μιλήσει στη Βουλή για πρώτη φορά με τη νέα του ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών.

Ο νέος υπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντ. Σαμαρά, με θέμα τα συμπεράσματα της διήμερης συνεδρίασης του Eurogroup.

Η κυβέρνηση αναμένεται να περάσει χωρίς δυσκολίες τη διαδικασία, καθώς ουδείς από τους 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης.

Αντίθετα, ψήφος εμπιστοσύνης δεν δίνουν οι πολίτες. "Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο 'Μη Εμπιστοσύνης'. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά. Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει" τονίζεται στην ιστοσελίδα της κίνησης "Αμεση Δημοκρατία τώρα!"

Οι εταίροι της χώρας έχουν και αυτοί το βλέμμα τους στραμμένο στην Αθήνα, σε αναμονή του αποτελέσματος της νυχτερινής ψηφοφορίας. Περισσότερο, βέβαια, ενδιαφέρον έχουν για τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Η τρόικα συνεχίζει να ασκεί ασφυκτική πίεση προς την Αθήνα, απαιτώντας ουσιαστικά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του νόμου που θα το θέτει σε εφαρμογή πριν από την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου