Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο ο Λοβέρδος!

Tην ανάγκη να ληφθούν και να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για να αναδομηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, εξέφρασαν οι περισσότεροι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο συνέδριο «Shaping the future of Healthcare in Greece: From past Weaknesses and present Challenges to a new Vision», που διοργανώνουν οι Financial Times στην Αθήνα.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε ξεκάθαρα για ανάγκη απολύσεων στον Δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να βιαστεί, καθώς οι αλλαγές στον τομές της υγείας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. «Είναι ύψιστη ανάγκη ο περιορισμός του δημόσιου τομέα και άμεση προτεραιότητα ή "ηλεκτρονική" υγεία», πρόσαθεσε και τόνισε ότι στόχος του είναι να περιορίσει κι άλλο τη φαρμακευτική δαπάνη και εκτίμησε ότι η δαπάνη αυτή θα περιοριστεί πάνω από 1,3 δισ. ευρώ μέσα στο 2011.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης της ΝΔ, Α. Γιαννόπουλος, σημείωσε ότι «όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται», αλλά διαφώνησε με τις εσωτερικές συγχωνεύσεις των κλινικών στα νοσοκομεία και πρότεινε η εξοικονόμηση να προέλθει από άλλες πηγές, όπως οι τομείς σίτισης, ένδυσης και αποστείρωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου