Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Μήπως οι δικαστές θα πρέπει να "γνωρίσουν" την Δικαιοσύνη;


  • Ακατανόητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Μνημόνιο
Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι ίσως το μοναδικό Ανώτατο Δικαστήριο σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα σε όσες χώρες πήγε το ΔΝΤ, το οποίο έκρινε ότι συνάδει με το Σύνταγμα η μείωση των μισθών και των συντάξεων των πολιτών, με το σκεπτικό ότι προέχει να πληρωθούν τα δημόσια χρέη στους τοκογλύφους.
Πρόσφατα, τα ανώτατα δικαστήρια της Λετονίας, της Ουγγαρίας της Ρουμανίας κ.λ.π., έκριναν εντελώς αντίθετα από….
το δικό μας Συμβούλιο της Επικρατείας, με αποτέλεσμα το ΔΝΤ να κάνει πίσω, καθόσον δεν μπορούσε να επέμβει στα εσωτερικά δίκαια των χωρών αυτών.
Όμως το δικό μας Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αφενός ότι είναι συνταγματικό να κόβονται μισθοί και συντάξεις, αφού προφανώς, κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας, η πληρωμή του χρέους ακυρώνει το Σύνταγμα και !!!!! και αφετέρου ότι δεν έχει καμία σχέση η τρόϊκα με τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται.
Προφανώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει ακούσει καθόλου για τους εκβιασμούς που μας κάνει η τρόϊκα ότι θα μας χρεοκοπήσει αν δεν λάβουμε τα συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τοκογλύφοι. Ούτε έχει ακούσει ότι πιέζεται, με μία απαράδεκτη ανάμειξη στα εσωτερικά μας θέματα, μέχρι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει!!!
Αναρωτιόμαστε, σε τι διαφέρει η καταπίεση και ο εκβιασμός κατοχικών δυνάμεων σε βάρος ενός λαού, από την καταπίεση και τον εκβιασμό της τρόϊκας. Δεν είναι αυτό κατάργηση της Εθνικής Κυριαρχίας;;
Παρόλα αυτά το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε ότι όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας μας και ότι η τρόϊκα δεν έχει καμία ανάμειξη με τα μέτρα που λαμβάνονται.
Κρίνετε εσείς φίλοι μας και πάρτε τις αποφάσεις σας.


http://hassapis-peter.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν δούμε το ΠΛΗΡΕΣ κείμενο της προσφυγής δεν μπορούμε να κρίνουμε την απόφαση του ΣτΕ. Ας το αναρτήσει κάποιος και τότε να το κρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή