Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις προκαλεί βίντεο "απολογισμός" του κυβερνητικού έργου

Βίντεο με τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου τους τελευταίους 20 μήνες δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει, όσο αυτό είναι δυνατόν, τα οξυμένα πνεύματα, ενόψει των νέων "ανταλλαγμάτων" που ζήτησε η Τρόικα για τη χορήγηση της 5ης δόσης του δανείου και ενώ οι Έλληνες πολίτες, τις τελευταίες 11 ημέρες, διαδηλώνουν κατά χιλιάδες κατά των κυβερνητικών επιλογών.
“Μέσα σε 20 μήνες, έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα”, “για να γλιτώσουμε από τη χρεοκοπία”, αναφέρεται στην αρχή του βίντεο.

“Εξασφαλίσαμε ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ και για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας καταφέραμε την μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα στην ευρωζώνη”, υπογραμμίζεται ακόμη.

“Για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι ως χώρα και ως πολίτες, αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού, με όλες τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με όλες τις υπογραφές και τις αποφάσεις στο διαδίκτυο και με τη δημιουργία ανεξάρτητης στατιστικής αρχής”.

Ακόμη, γίνεται αναφορά στις αλλαγές στο Δημόσιο, τις προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ, το πρόγραμμα “Καλλικράτη”, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, τη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟκατά 20% το 2010, τη μείωση των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων και τη μείωση τιμών σε χιλιάδες φάρμακα, τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τη μείωση της φορολογίας στα εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ!

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι το συγκεκριμένο βίντεο, θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης και ζουν υπό καθεστώς εργασιακής και οικονομικής ανασφάλειας.

Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου