Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΜΙΤΣΟΤΑΚΗΣ "πάση θυσία" Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την Νέα Δημοκρατία, ζήτησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» και στον Αλέξη Παπαχελά, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ότι "πάση θυσία" η Βουλή πρέπει να μείνει ανοιχτή, ακόμη και με νεκρούς διαδηλωτές και οι βουλευτές να πάνε συζητήσουν και να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Εξέφρασε, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι οι βουλευτές θα πάνε.

    «Προέχει να σωθεί η χώρα από την άμεση κατάρρευση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να παραδειγματιστεί από τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στην Πορτογαλία.

    «Αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπορέσει να το περάσει, υποχρεωτικά θα οδηγηθούμε σε εκλογές», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: « Οι εκλογές έχουν μεγάλους κινδύνους και μπορεί να πτωχεύσουμε είτε πριν από τις εκλογές, είτε αμέσως εξαιτίας της αδυναμίας άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης».

    Ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε την κατάσταση με εκείνη του 1990 όταν έγινε η οικουμενική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή, όπως είπε, και της Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι αυτό επετεύχθη επειδή «τότε υπήρχαν στα κόμματα ηγέτες που έπαιρναν αποφάσεις».http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου