Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Και οι γιατροί αγανακτούν

Μέσω facebook οργανώνονται και οι «Αγανακτισμένοι Γιατροί» και συμμετέχουν δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων της χώρας. Μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα συγκέντρωσε μέσα σε 2 μέρες 1000 περίπου γιατρούς (http://www.facebook.com/home.php?sk=group_231667910181863&ap=1) και συνεχίζει δυναμικά. Στη διακήρυξή τους αναφέρουν τα εξής:

«Τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα στο χώρο της υγείας, η μεθοδική κρατική απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος, η κακή παροχή υγείας στους Έλληνες πολίτες και η αβεβαιότητα κυρίως των νέων γιατρών για το μέλλον συνοψίζουν τους λόγους και της δική μας αγανάκτησης.

Ανεξάρτητα από κομματικούς χρωματισμούς και ιδεολογίες ανησυχούμε, είμαστε θυμωμένοι με τις πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις που πραγματοποιούνται ερήμην μας. Είμαστε αγανακτισμένοι από την διαφθορά που λυμαίνεται τον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Είμαστε αγανακτισμένοι για την παράδοση ενός ολόκληρου έθνους στις ορέξεις της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Αυτό το αυθόρμητο κίνημα των αγανακτισμένων έρχεται να συμπληρώσει το κενό που νοιώθαμε εδώ και καιρό, ότι δεν είμαστε αδύναμοι μπροστά στην λαίλαπα των σαρωτικών άδικων αλλαγών και της ωμής παρέμβασης ξένων στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου