Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Χ.Κ. Λαζαρόπουλος: Ο αυταρχισμός του Τζέφρυ και τα αμερικάνικα

Γράφει ο Χ.Κ. Λαζαρόπουλος
ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ και καμία πολιτική πράξη δεν έχουμε καταγράψει το τελευταίο διάστημα που εντείνονται οι πιέσεις και η όξυνση από την κοινωνία προς τους «εκπροσώπους» του στο Κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση του κ. Γ.Α. Παπανδρέου διολισθαίνει στον...

απολυταρχισμό. Οι πράξεις, οι αντιλήψεις και οι πρακτικές της αυτό μαρτυρούν.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου αποτελούν ένα απλό ακαδημαϊκό παράδειγμα της «κινηματικής» αντίληψης που έχει το σημερινό ΠΑΣΟΚ απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις. Έμπρακτο παράδειγμα, το οποίο αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για τον πολιτικό βίο μετά το 1974, αποτελεί το σχέδιο ασφαλείας του κέντρου των Αθηνών από τον υπουργό Προστασίας (ας πούμε του Πολίτη) κ. Χρήστο Παπουτσή. Παρέταξε τους ένστολους Βαράγγους στη μεγαλύτερη δυνατή ακτίνα. Όχι για να προστατευθεί φυσικά ο πολίτης. Όλοι αυτοί προασπίζουν ασυνείδητα τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας, των υποθηκευτών του μέλλοντός μας, των πολυεθνικών που μας θέλουν κακοπληρωμένους σκλάβους και μιας δράκας προδοτών που ξεπουλάνε τα λείψανα της Ρωμιοσύνης.

ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ καταπάτησης της λεγόμενης ανοικτής και δημοκρατικής αντίληψης των κομμάτων φάνηκαν κυρίως από τη στάση των βουλευτών κ. Θωμά Ρομπόπουλου και Αλέξανδρου Αθανασιάδη. Οι αντάρτες του χθες αρκέστηκαν σήμερα στις κωλοτούμπες. Ποιος θα τους εμπιστευθεί; Ποιος θα τους ψηφίσει; Όταν ένας πολιτικός δεν έχει λόγο, είναι ανίκανος να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον (όπως κι αν ερμηνεύεται). Κάτι τέτοιοι θέλουν μαύρισμα κι όχι καλοκαιρινό, αλλά πολιτικό και μόνιμο.

ΑΣ ΜΗΝ αναφερθούμε σε κάτι άλλους που σήκωσαν μπαϊράκια αμφισβήτησης στον κ. Γ.Α. Παπανδρέου και μόλις άρχισαν να γλείφουν μια φτερουγίτσα από το ψητό κοτόπουλο που λέγεται εξουσία, έχασαν τη λαλιά τους. Προσοχή αδέλφια μην σας κάτσουν τρίχες στο λαιμό.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ τα πιο σοβαρά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη διολίσθηση στον αυταρχισμό, ας δούμε απτά τι προωθεί ο «δημοκράτης» κ. Γ.Α. Παπανδρέου, ο οποίος αποκαλεί «πατριωτικό» ό,τι είναι «ευρωπαϊκό». Ο άνθρωπος που κόπτεται για την Ευρώπη και γράφει στα παλιά παπούτσια του γυμναστηρίου τον ελληνικό λαό έχει επιτελέσει το εξής «εθνικό πολιτικό έργο»:
Οι κοινωνικές αδικίες του εν λόγω Κανονισμού έχουν υπερβεί και τις χειρότερες προσδοκίες.
Ανάπηροι, βετεράνοι πολέμου, αντιστασιακοί και αγρότες παίρνουν χαμηλότερες συντάξεις.
Τα ποσά για την ασφάλιση ανεργίας έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο κατα δέκα έως δώδεκα τοις εκατό.
Μειώθηκαν αυτόματα και τα ποσά κοινωνικών παροχών.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο άξονας των δεσμεύσεων του κ. Παπανδρέου που έρχεται να αντιγράψει όσα συμπεριλήφθηκαν στην περίληψη του δευτέρου Διατάγματος για την στήριξη της Οικονομίας και των Οικονομικών της 6ης Ιουνίου 1931, όπως την γράφει ο Χάινριχ Ώγκαστ Βίνγκερ (Heinrich August Winkler) σε βιβλίο του.

ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ στην έγκυρη γερμανική εφημερίδα “Der Tagesspiegel” ο έγκριτος συνάδελφος κ. Αλέξανδρος Γκώλαντ, ο κ. Παπανδρέου συμπεριφέρεται σαν να αντιγράφει τον Χάινριχ Μπρύνινγκ (Heinrich Brüning) εφαρμόζοντας εξοντωτική πολιτική υφέσεως να πείσει τους πιστωτές της Γερμανίας για την καλή θέληση της χώρας και της κυβέρνησης της στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων. Για του λόγου το αληθές διαβάστε πώς ήθελαν τότε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας με το νομοθέτημα “Gesetz über die Krisenfürsorge für Arbeitslose” (http://www.chroniknet.de/daly_de.0.html?year=1926&month=11&day=21). Έχει αρκετές ομοιότητες με το κουρελόχαρτο που αναφέρεται στην εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ είναι γνωστό. Προτού ακόμη ο Μπρύνινγκ πετύχει το στόχο του - "λιγότερο απο 100 μέτρα από τη γραμμή του τερματισμού" - ανατράπηκε από τον άγνωστο τότε λαϊκιστή εθνικοσοσιαλιστή, τον Αδόλφο Χίτλερ.

ΑΚΟΜΑ κι αυτό το παράδειγμα δείχνει την ελεύθερη πτώση του πρωθυπουργού στην αγκαλιά του αυταρχισμού και την άγνοιά του στην πολιτική ιστορία. Το έλλειμμα δημοκρατίας και η εθνική αξιοπρέπεια δεν είναι βόλτα με ποδήλατο ή με κανό. Πρέπει να πει τού κάποιος ότι είναι πρωθυπουργός κι όχι ακτιβιστής γραμματέας σε κάποια από τις τελειωμένες Μ.Κ.Ο. που ρουφούν λεφτά από τον κρατικό κορβανά για ύποπτους σκοπούς.

ΒΕΒΑΙΩΣ δεν αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στους κακοπληρωμένους του ιδιωτικού τομέα, στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους φτωχούς που τους εξαθλιώνει η πολιτική του. Νομίζει ότι οι δήθεν «Αγανακτισμένοι» άεργοι που έστησαν τσαντήρια και χαϊμαλιά στο Σύνταγμα είναι εκείνοι που θα πιστέψουν την πολιτική του; Πιθανώς, αφού δεν έχουν πολιτικό κριτήριο και θεωρούν ότι είναι βολεμένοι μέσα στην απερισκεψία τους. Εμείς όμως όχι. Καταλάβαμε ότι έχει πάρει δεσμεύσεις για το ξεπούλημα της ενέργειας και του νερού σε πολυεθνικά συμφέροντα χωρίς την παραμικρή εθνική ρήτρα.

ΟΤΑΝ ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στο πώς έπεσε η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, θα πρέπει να ρωτήσει καλύτερα τους συνεργάτες του κι αν δεν το καταλάβει στα ελληνικά, κάποιος πρόθυμος θα βρεθεί να του το εξηγήσει στα οικεία προς αυτόν αμερικάνικα


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου