Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ανέλαβε …πρωθυπουργός ο Βενιζέλος

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Α. Σαμαρά, ο νέος «τσάρος» της οικονομίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η, πρωθυπουργικού τύπου , δήλωσή του ότι...
«υπάρχει πρόσκληση συστράτευσης για από κοινού διαπραγμάτευση». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν θα επιδιώξει κάποιο ραντεβού με τον κ. Σαμαρά ή με την Αξιωματική Αντιπολίτευση γενικότερα, είπε «ότι το μήνυμα συναίνεσης είναι δεδομένο προς την αντιπολίτευση».

Μάλιστα εμφανίστηκε ενωτικός και όπως τόνισε «εγώ δεν έχω δει καμία πολιτική διαφορά στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους». Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα πλέον στις κινήσεις του νέου «τσάρου».

Για δύο λόγους: ο πρώτος που είναι και εθνικός έχει να κάνει με τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο Παπακωνσταντίνου και τι σκοπεύει να κάνει γενικότερα με την οικονομία.

Ο δεύτερος είναι κατά βάση προσωπικός του λόγος και αφορά τα πολιτικά του σχέδια. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που λένε πως ο Βενιζέλος, με καθυστέρηση 4 χρόνων, έγινε από σήμερα ο… επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου