Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Απαξιωμένο πολιτικό σύστημα: Ακούει κανείς την καμπάνα;


Ότι οι βουλευτές θα φοβούνται να κυκλοφορήσουν δημοσίως έχει ειπωθεί από πολλές πλευρές εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Στην  αρχή υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά προπηλακισμών και έντονων διαμαρτυριών κατά πολιτικών. Το πολιτικό σύστημα, συνέχισε να κοιμάται. Τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η Αξιωματική αντιπολίτευση.
Προχθές φτάσαμε να φυγαδεύονται οι βουλευτές μέσα από τον Εθνικό Κήπο. Χθες με καΐκι από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας... Αύριο;

Το καμπανάκι του κινδύνου έχει γίνει ολόκληρο καμπαναριό, αλλά ακόμα το πολιτικό σύστημα κοιμάται και παρακολουθεί μουδιασμένο την απαξίωση του κόσμου να μετατρέπεται σε οργή.

Με τα «ξερά καίγονται και τα χλωρά» και αν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και οι ίδιοι πολιτικοί δεν αποδείξουν ότι κατανοούν την αγανάκτηση του κόσμου και είναι έτοιμοι να τ’ αλλάξουν όλα, τότε δυστυχώς είναι πολύ πιθανό να έχουμε και χειρότερα.

Τώρα είναι η ώρα (κι έχει αργήσει ήδη πολύ) για το πρώτο μεγάλο βήμα που θα στείλει το μήνυμα στον κόσμο ότι το ξοφλημένο πολιτικό σύστημα έχει τη δύναμη και μπορεί ν’ αναγεννηθεί:

-         Ώρα να μπει ουσιαστικά ένα τέλος στην ανομία και την ατιμωρησία των πολιτικών. Ο κόσμος ζητάει δικαιοσύνη. Οι βουλευτές και οι υπουργοί πρέπει να δικάζονται όπως και ο υπόλοιπος κόσμος. Κατάργηση του (παγκόσμια μοναδικού) ακαταδίωκτου των πολιτικών.

-         Μείωση του αριθμού των βουλευτών.

-         Μείωση της χρηματοδότησης σε κόμματα.

-         Τέλος στις πληρωμένες επιτροπές για τους βουλευτές. Οι εκπρόσωποι του λαού έχουν εκλεγεί και για να νομοθετούν. Δεν χρειάζεται η επεξεργασία των νομοθετημάτων στις αρμόδιες επιτροπές να είναι η δικαιολογία για ν’ αυξάνουν το εισόδημά τους.

Ας ξεκινήσουμε απ’ αυτά και ίσως οι μούντζες αρχίσουν ν’ αραιώνουν έξω από το μέγαρο της Βουλής. Αποδείξτε ότι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Ελλάδα μπορεί –και πρέπει – ν’ αναγεννηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου