Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Νέα φορολογικά μέτρα - σοκ αποφασίστηκαν στην κυβερνητική και θέτουν βάσιμους φόβους άμεσης πτώσης της κυβέρνησης!

Στον αέρα είναι το μισό μεσοπρόθεσμο για το 2011 καθώς όπως αποκάλυψε ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στην θυελλώδη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής χθες το μεσημέρι, θα αναγκαστεί να φέρει πρόσθετα φορολογικά μέτρα ύψους 3,4-3,5 δις ευρώ!

«Φοβάμαι ότι θα πέσει η κυβέρνηση» φέρεται να εξολομογήθηκε κορυφαίος υπουργός διαπιστώνοντας ότι με τα νέα μέτρα ξεπερνούνται κατά πολύ οι αντοχές στην κοινωνία. Σύμφωναμε πληροφορίες, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν νέες αυξήσεις φόρων σε ακινητα, θα μειώνεται κατά πολύ το αφορολόγητο ενώ θα αυξάνεται και ο φόρος στο...
πετρέλαιο θέρμανσης.

Στην Κυβερνητική επιτροπή έγινε «κόλαση» σύμφωνα με υπουργούς αλλά έδωσαν «όρκο σιωπής» με αποτέλεσμα οι πληροφορίες να βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Αρκετοί υπουργοί εξέφρασαν φόβους ότι η κοινωνική αντίδραση θα είναι τεράστια ενώ επεσήμαναν το πλήγμα αναξιοπιστίας που δέχεται η κυβέρνηση με την αλλαγή στάσης καθώς μόλις την προηγουμένη ο υπ. Οικονομικών διαβεβαίωνε από του βήματος της Βουλής ότι θα πάμε σε «δίκαη λιτότητα».

Ο ίδιος ο κ Βενιζέλος δεν απέφυγε να ασκήσει την αυτοκριτική του λέγοντας σε κάποια στιγμή «σε αντίθεση με αυτά που λέγαμε, του εαυτού μου περιλαμβανομένου...».

Όπως και να έχει το πράγμα, λίγη ώρα αργότερα, στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξε... μαγική εικόνα. Όλοι οι κορυφαίοι έδωσαν εν λευκώ το πράσινο φως στον κ. Βενιζέλο να διαπραγματευτεί - όπως ζήτησε- τα νέα μέτρα αρχικά με το ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει αύριο και κυρίως με την τρόικα.

Αρχής γενομένης από τον κ. Δημήτρη Ρέππα, όλοι οι υπουργοί (Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Καστανίδης κ.λπ) προφανώς προχώρησαν σε πολιτική συμφωνία στηρίζοντας απολύτως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. «Ήταν το πιο άνετο υπουργικό που έγινε ποτέ. Μετά την κόλαση, αποφάσισαν να εμπιστευτούν και να στηρίξουν Βενιζέλο» σχολίαζε κυβερνητικό στέλεχος που δεν έκρυβε την έκπληξη του για την εξέλιξη του υπουργικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου