Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΝΔΥΝΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ

Αυτό που κάνει το δράμα της Ελλάδος ακόμη μεγαλύτερο είναι η ανεπάρκεια των αρχηγών των κομμάτων εξουσίας. Οι δυο αρχηγοί ευρίσκονται στην κεφαλή των κομμάτων τους, ενώ θα έπρεπε να είναι οι κεφαλές των κομμάτων τους και μεαίσθημα υπευθυνότητος να υπηρετούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αλλά προς το παρόν η υπευθυνότητά τους είναι αντιστρόφως ανάλογη της αποστολής τους.

Οι αρχηγοί των κρατών πρέπει να έχουν κάποια απαραίτητα βασικά χαρακτηριστικά ώστε η εξουσία τους να είναι επωφελής. Πρέπει να έχουν συναίσθηση της αποστολής τους και να θυσιάζουν το προσωπικό τους συμφέρον για το καλό των πολιτών. Να διαθέτουν αντίληψη της πραγματικότητος και πνεύμα προνοητικότητος ώστε οι αποφάσεις τους να είναι οι πρέπουσες. Να έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης αλλά και να επιβάλουν τιμωρίες ώστε το πολίτευμα να μην καταστρέφεται. Να πείθουν με το παράδειγμά τους και να έχουν σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Να έχουν την ικανότητα να επιλέγουν συνεργάτες τέτοιους ώστε να προάγεται το έργο τους στον ικανοποιητικότερο δυνατό βαθμό. Να εμπνέουν εμπιστοσύνη και να είναι έτοιμος ο λαός να τους ακολουθήσει στην πραγματοποίηση των οραμάτων τους.
Από όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τα πεπραγμένα του Γιωργάκη και του Αντωνάκη καταλαβαίνει κανείς πόσο επικινδυνότερη γίνεται η κατάστασή μας. Είναι φανερή η ανεπάρκειά τους και η ανευθυνότητά τους. Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις να προέχει είτε το προσωπικό συμφέρον είτε η αναποφασιστικότητα. Όταν είναι οι ίδιοι λειτουργούν έτσι είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία και μοιραία οδηγείται στην αποτυχία και η Ελλάς.
Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις, οι έλληνες πολίτες έχουν χάσει την πίστη τους στους δύο αυτούς καθοδηγητές. Και όταν ο πολίτης έχει χάσει την πίστη στον ηγέτη του, ο ηγέτης είναι ήδη αποτυχημένος. Γι αυτό το λόγο πρώτιστο όλων, αυτή τη στιγμή, είναι η εύρεση ικανής ηγεσίας ώστε να έχει ελπίδες ο τόπος. 

 Χρήστος Μαντζιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου