Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αξιότιμε κυριε Παπούλια, αν
θελετε να περάσεις στην ιστορία , (όχι για ζητηματα
απο το παρελθόν) λύση υπάρχει. Παραιτηθειτε
για να υπαρξει αμεση λυση στο πρόβλημα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
neleftheroglou@dimokratianews.gr


Όταν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επέλεγε (και όχι χωρίς διαφωνίες από αρκετούς εντός ΝΔ) τον ξεχασμένο 9και αποτυχόντα να εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ0 Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σίγουρα δεν φανταζόταν την πολιτική συμπεριφορά που εκείνος επιδεικνύει σήμερα.
Ούτε τα ταξίδια του στη Γερμανία για ιδιωτικούς λόγους την ώρα που ο τόπος δοκιμάζεται ούτε και το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τα ραντεβού του με τον πρωθυπουργό, συνάδουν με την εικόνα των ρυθμιστων του πολιτευματος που είχαμε μέχρι τώρα. Ακόμη και ο ιδιόρρυθμος κ. Χρήστος Σατζετάκης είχε οντότητα.
Η αίσθηση που υπάρχει -και κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται- είναι ότι ο κ. Παπούλιας λειτουργεί όχι ως Νέστωρ της Δημοκρατίας αλλά ως Νέστωρ του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Υπάρχουν τρεις συναντήσεις του κ. Παπούλια που ποτέ δεν μάθαμε γιατι εγιναν.
Πρόκειται για τα τρία τετ-α-τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργο. Τι είπε ο κ. Παπανδρέου στον κ. Παπούλια τόσο πριν τη συνάντηση με τους αρχηγούς όσο και μετά από αυτήν? Τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχαν οι δυο τους προχθές?
Σε αυτές δεν κρατήθηκαν ούτε πρακτικά, ούτε έγιναν δηλώσεις.
Καλύφθηκαν με ένα απόλυτο πέπλο σιωπής χωρίς να νιώσει κανείς την ανάγκη να εξηγήσει και να πεί στους πολίτες τι…συνεβη.
Αν υπήρχε Βασιλιάς στην Ελλάδα και έκανε ότι ο σημερινός Πρόεδρος Δημοκρατίας θα μιλούσαμε για «πραξικόπημα» των Ανακτόρων. Οι συνεχείς και επίμονες παραινέσεις του να τα «βρουν» οι αρχηγοί για να συναινέσει ο εξής ένας ο Αντώνης Σαμαράς, προκαλούν ερωτηματικά.
Δυστυχώς ο Πρόεδρος, που οι πολίτες του συγχώρησαν τις παλιές του αμαρτίες και έδειξαν τη μεγαλοσύνη τους, παίζει περίεργα παιχνίδια σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο.
Δεν μπορεί ολόκληρη η κοινωνία να διαπιστώνει το αδιέξοδο, δεν μπορεί οι «αγανακτισμένοι» να βρίσκονται στις πλατείες και ο Πρόεδρος να κάθεται το θρόνο του στηρίζοντας μόνο το «πνευματικό» του παιδί το Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν μπορεί να μου του ζητάει την παραίτησή του εδώ και τώρα όταν του είπε τι σκεπτόταν να κάνει στην προχθεσινή τους συνάντηση.
Δεν μπορεί σε μια τέτοια εποχή να απολαμβάνει τα αγαθά και τις προνομίες που του παρέχει το αξίωμά του και να μην επιστρέφει το μισθό του δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας στη ζωή του έχει χορτάσει τα πάντα. Αξιώματα, διακρίσεις, τίτλους, χρήματα. Είναι ώρα να δείξει ότι το αξίωμα του προέδρου δεν του το χάρισαν κάποιες πολιτικές συγκυρίες αλλά ότι το κατέκτησε ο ίδιος με πράξεις και συμπεριφορές.
Η λύση στο αδιέξοδο είναι απλή. Και αν ο πρωθυπουργός δεν συνειδητοποιεί ότι πλέον βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τη λαϊκή εντολή οφείλει ο Πρόεδρος Δημοκρατίας αντί να τον καλύπτει να του ζητήσει επιτέλους να την επιστρέψει γιατί εξαπάτησε τους πολίτες.
Σεβαστέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας, αν πράγματι θες να περάσεις στην ιστορία , όχι για πράγματα του παρελθόντος, λύση υπάρχει. Αν έστω και τώρα δεν φύγει ο κ. Παπανδρέου, να παραιτηθείς και να προκαλέσεις εκλογές.
Να δώσεις εσύ λύση στον αδιέξοδο.
Να αποδείξεις πράγματι ότι στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα γιατί υπάρχουν πραγματικοί θεματοφύλακες, του θεσμού.
Εξ΄’αλλου τα πάντα πηγάζουν από το λαό και επιστρέφουν σε αυτόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου