Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Άκου, προσβάλουμε, λέει, την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό, όταν τους μουτζώνουμε και τους φτύνουμε!!!


γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Είναι ντροπή για μας, να δεχόμαστε την ύβρη, ότι στα μούτρα τους, όπως λένε, εκπροσωπούνται οι αξίες της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού και της Δικαιοσύνης, όταν δεν δεχθήκαμε να παρελάσει η σημαία μας στα χέρια ενός καλού μαθητή, αλλά αλλοδαπού παιδιού.

Είναι ντροπή για μας, να δεχόμαστε απ' αυτούς, συμβουλές και συστάσεις καλού πολίτη, όταν με την συμπεριφορά τους μας γύρισαν στην έννοια που είχε η ονομασία Γραικός, την εποχή των πρώτων χριστιανικών χρόνων και του Βυζαντίου, δηλαδή του ψεύτη και του κλέφτη.

Είναι ντροπή για μας, να δεχόμαστε, το αίμα και τα δάκρυα που έχυσαν οι πρόγονοί μας, για να κερδίσουμε τον σεβασμό φίλων και εχθρών, να εξαργυρώνονται απ' αυτούς έναντι κιλών.......
χρυσού και χιλιάδων τετραγωνικών σε καθ' ύψος και πλάτος, ακινήτων.

Ε' λοιπόν, όχι, κύριοι. Δεν σας αναγνωρίζουμε τέτοια "τιμή". Και όταν σας φτύνουμε και σας μουτζώνουμε, το κάνουμε για να ξεπλύνουμε αυτή την ντροπή από πάνω μας. Αν εσείς έχετε, έστω και την ελάχιστη σχέση με την Δημοκρατία, τον Κοινοβουλευτισμό και την Δικαιοσύνη, θα πρέπει, όταν μεθαύριο παραδώσετε τα κλειδιά του ταμείου μας, στους "τεχνικούς συμβούλους" (τοποτηρητές των τοκογλύφων δανειστών μας), να εξαφανιστήτε. Το έργο σας θα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τουλάχιστον να μην μας θυμίζει η παρουσία σας, ότι κάποτε κάναμε το λάθος να σας αναθέσουμε την υπεράσπιση των ιερών και των οσίων μας, ως λαός, αλλά και την τιμή ημών των ιδίων, ως ευυπόληπτων πολιτών.


Υ.Γ. 1. Για την αναχώρησή σας προς τον αγύριστο και μόνο γι' αυτή την διαδρομή, σας παραχωρούμε ευχαρίστως και δωρεάν, τα αεροπλάνα που η πολιτεία διέθετε προς τιμήν σας, ώστε ως VIP, να σας απαλλάσσει από το μαρτύριο του συγχνωτισμού σας με την πλέμπα των αεροπλάνων της γραμμής (όπως είχατε μάθει και από την οικογένειά σας, στο χωριό).στα 

Υ.Γ. 2. Αυτά τα αεροπλάνα, αμέσως μόλις επιστρέψουν, να πωληθούν υπέρ του μπατηρημένου ταμείου του κράτους. Όχι ότι θα σωθούμε με αυτά τα λεφτά, αλλά τουλάχιστον δεν θα παριστάνουμε την "Μαντάμ Σουσού" του Ψαθά, δηλαδή "ταπί και ψύχραιμοι". Αρκετά μας γελοιοποιήσατε με τα καμώματά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου