Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης έμεινε «πολιορκημένος» για δύο ώρες ο Γ.Πεταλωτής


Αθήνα
Νέο περιστατικό προπηλακισμού πολιτικού προσώπου σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με θύμα αυτή τη φορά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.

Ο κ. Πεταλωτής επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Αργυρόπουλης, σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, και κατά την είσοδό του τον περίμενε ομάδα περίπου 50 ατόμων.

Η ομάδα άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα και να πετάει γιαούρτια, πέτρες και αβγά, ενώ στη συνέχεια τους απώθησε αστυνομική δύναμη.

Ο κ. Πεταλωτής παρέμεινε μέσα στο ΚΑΠΗ για δύο περίπου ώρες, ενώ έξω τον περίμεναν εκατοντάδες συγκεντρωμένα άτομα μέχρι να τελειώσει την ομιλία του.

Τελικώς, ο κ. Πεταλωτής αποχώρησε από πλαϊνή πόρτα του κτιρίου.

Στην ομιλία του ο κ. Πεταλωτής επέρριψε ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι έξω προσπαθούν με χίλιους τρόπους να μας κατεβάσουν από το βήμα αυτό. Προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε έως και τι σημαίνει Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι όπως πάμε, θα έχουμε θύματα, δήλωσε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΑΣΟΚ: «Πρωταγωνιστές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ»
Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία επίσης επιρρίπτεται ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τα σημερινά επεισόδια σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην Αργυρούπολη, με πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

» Είναι καταδικαστέα η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι, επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών.

» Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας.

» Όλοι οι δημοκράτες πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και την ελεύθερη έκφραση κάθε πολίτη, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων».

Έντονη αντίδραση από ΣΥΝ
Έντονη ήταν η αντίδραση του Συνασπισμού. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρεται: «Το να επιτίθεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο εγκάθετος της τρόικας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποτελεί είδηση. Εκείνο, όμως, που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές.

» Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση.

»Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: 'Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει'».http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου