Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συνταγή εξαθλίωσης των Ελλήνων – Συντάξεις πείνας και «κεφαλικός» φόρος για το 2011


To πρακορείο Reuters δημοσιεύει την λίστα με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση ύψους περίπου 6,5 δις ευρώ φέτος για να εξασφαλίσει την τήρηση των στόχων για το έλλειμμα του 2011 και για να καλύψει την μαύρη τρύπα των εσόδων.
Ακολουθεί πίνακας των μέτρων για το 2011, όπως αναφέρονται στην έκθεση της τρόικας που περιήλθε στην κατοχή του Reuters αργά την Τετάρτη.
1) Περικοπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ύψους 800 εκατ. ευρώ
2) Περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου κατά 100 εκατ. ευρώ
3) Περικοπές στις επιχορηγήσεις δημοσίων οργανισμών από καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ
4) Περικοπές ιατροφαρμακευτικών δαπανών κατά τουλάχιστον 310 εκατ. ευρώ
5) Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων κατά τουλάχιστον 833 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται μειώσεις σε επικουρικές και πάγωμά τους έως το 2015)
6) Λοιπές περικοπές δαπανών 165 εκατ. ευρώ (π.χ. ΟΤΑ)
7) Περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 350 εκατ. ευρώ αφορούν μόνιμες περικοπές)
8) Αυξήσεις φόρων ύψους 2,45 δις ευρώ (αυξήσεις ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% από τον Σεπτέμβριο, αύξηση φόρων ακίνητης περιουσίας, περικοπή φοροαπαλλαγών, αλλαγές στη φορολογία για τα τσιγάρα, ΕΦΚ σε αναψυκτικά, φυσικό αέριο, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτοι φόροι σε μοτοσυκλέτες, οχήματα και πισίνες, αυξημένα πρόστιμα για αυθαίρετα και ρύθμιση πολεοδομικών παραβάσεων, φορολογία σε γιωτ και ιδιωτικά σκάφη, έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, μείωση αφορολογήτου σε εφάπαξ, τέλη σε πιστωτικές κάρτες και στις επιταγές.
9) Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κατά τουλάχιστον 629 εκατ. ευρώ
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου