Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Οι μισοί Αμερικάνοι “βλέπουν” χρεοκοπία εντός 10ετίας

Ο φόβος χρεοκοπίας δεν απασχολεί τελικά μόνο τους Έλληνες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Financial Times/Harris, την ίδια ανησυχία εκφράζουν για την οικονομία των χωρών τους οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι αλλά και οι Γερμανοί.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 6.689 ενήλικες από την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Βρετανία και τις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Ο φόβος χρεοκοπίας δεν απασχολεί τελικά μόνο τους Έλληνες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Financial Times/Harris, την ίδια ανησυχία εκφράζουν για την οικονομία των χωρών τους οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι αλλά και οι Γερμανοί.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 6.689 ενήλικες από την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Βρετανία και τις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Το 54% των Αμερικανών θεωρεί πιθανή την χρεοκοπία της χώρας τους μέσα στην επόμενη δεκαετία. Οι Γάλλοι είναι εξίσου απαισιόδοξοι με το 52% να θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την χώρα τους. Αντιστοίχως, το 42% των Βρετανών θεωρεί πιθανή την χρεοκοπία της Γηραιά Αλβιόνας εντός δεκαετίας.

Στην Γερμανία, το 31% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης εντός δεκαετίας, ενώ στην Ιταλία, το 40% των ερωτηθέντων «βλέπει» σενάριο χρεοκοπίας.

Τα πορίσματα της φετινής δημοσκόπησης είναι σαφώς δυσμενέστερα από ότι είχε καταγραφεί πριν από περίπου ένα χρόνο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι φέτος το 10% των Αμερικανών θεωρούν «πολύ απίθανη» την χρεοκοπία της οικονομίας των ΗΠΑ εντός 10ετίας, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 15%.

Επιπλέον, η ισχυρή πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε Γερμανία, Ισπανία και Βρετανία αντιτίθενται στην παροχή νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα.

Γάλλοι και Ιταλοί βλέπουν πιο θετικά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και πάλι, μόλις το 37% των Γάλλων και το 35% των Ιταλών τάσσονται υπέρ του νέου πακέτου για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου