Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Ποιος σου είπε ρε GAP να μας σώσεις;

Ποιος σου είπε ρε GAP να μας σώσεις; Εμείς σε ψηφίσαμε για αυτά που προεκλογικά μας υποσχέθηκες... έτσι είναι ή έτσι νομίζουμε;
Αυτός ο άνθρωπος που πιστέψαμε και εκλέξαμε πρωθυπουργό σήμερα έχει ξεφύγει εντελώς ή είχε τότε άγνοια και σήμερα θέλει να το παίξει "σωτήρας" ή ήξερε τα πάντα ...και όλα αυτά που κυκλοφορούν έχουν βάση.
Και εξηγούμε:
Μία γνήσια, εάν όντως θέλει να λέγεται δημοκρατική κυβέρνηση και να εκφράζει την λαϊκή εντολή, υλοποιεί κατά γράμμα το προεκλογικό της πρόγραμμα.
Σε περιπτώσεις που οι αστάθμητοι παράγοντες, τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομική διαχείριση είναι εκτός προγραμματισμένης εξαγγελίας, τότε τον λόγο έχει ο...
κυρίαρχος λαός, μέσα από δημοψήφισμα ή με νέες εκλογές για να προχωρήσει με την δική του συναίνεση.
Τι έχουμε σήμερα;
Μία αντιλαϊκή κυβέρνηση, η οποία αφού υφάρπαξε με δόλο τη ψήφο του ελληνικού λαού δρα ως δυνάστης του.
Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις χωρίς συνταγματική νομιμοποίηση.
Απολύσεις και ξεπούλημα δημόσια περιουσίας χωρίς να υπάρχει προοπτική ανάπτυξης.
Μειώσεις μισθών, συντάξεων και κεκτημένα δεκαετιών περικόπτονται λες και οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που κυβερνούσαν τόσα χρόνια.
Το ευρηματικό άθλιο άλλοθι "μαζί τα φάγαμε" έχει περάσει ως ενοχή στο λαό λες και δεν ήταν σε προεκλογικές εξαγγελίες ή πολιτική συναλλαγή με τα ημέτερα συνδικάτα και τους βολεψάκηδες εργατοπατέρες (μάλιστα σήμερα είναι και κάποιοι από αυτούς στη κυβέρνηση και στο κόμμα).
Η κυβέρνηση αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού και ας μας λένε οι "πληρωμένες" δημοσκοπήσεις το αντίθετο - παρόλο που ο "κανένας" είναι κυρίαρχος και πρώτος.
Οι υποσχέσεις για τιμωρία των ενόχων της οικονομικής καταστροφής της χώρας μας παραμένουν ακόμη ατιμώρητοι. Η διακομματική συν ευθύνη ειδικά των κομμάτων εξουσίας είναι δεδομένη. Η αριστερά έχει και αυτή τις δικές της ευθύνες. ...Η παρουσία τους και μόνο στην βουλή, νομιμοποιεί τις όποιες κατηγορίες (από το νομικό κόσμο και ομάδες ανεξάρτητων πολιτών).
Θα περιμέναμε από τις ηγεσίες αυτών των κομμάτων να βγουν πρωτοπόροι στους δρόμους σε έναν ανένδοτο αγώνα ανατροπής της κοινοβουλευτικής δικτατορίας.
ΣΣ: Το πολιτικό σύστημα (αντιπροσωπευτική δημοκρατία) έχει μεταβληθεί (με τους καλπονοθευτικούς εκλογικούς νόμους) σε αυταρχικά μονοκομματικά αρχηγικά καθεστώτα.
Τα πολιτικά αδιέξοδα αυτής της πολιτικής είναι δεδομένα. Όπως δεδομένη είναι και η διαπλοκή των κυβερνώντων με το μεγάλο τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα.
Η κυβέρνηση GAP, όπως και ήπια αντιπολίτευση Σαμαρά κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, την εξυπηρέτηση των δανειστών που απομυζούν το αίμα του ελληνικού λαού. Όποιος αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ή είναι κομματικός κρατικοδίαιτος ή κάτι άλλο του συμβαίνει.
ΔΕΝ θα αναφερθώ παραπέρα σε αναλύσεις. Τα έχουν αναλύσει πιο επαΐωντες από μένα...
Περιμένω καρτερικά όμως από τις λεγόμενες ανεξάρτητες και μη κομματικοποιημένες ομάδες πολιτών να αντιδράσουν.
Τις λύσεις σε αυτά τα αδιέξοδα πρέπει και οφείλει να τις δώσει ο κυρίαρχος λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου