Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Διαδηλωτές πήγαν να δείρουν τον πρώην γ.γ του υπουργείο Οικονομικών Δ.Γεωργακόπουλο


Επίθεση από εργαζομένους στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, δέχθηκε ο Δ.Γεωργακόπουλος στο καφέ Brasserie της Βαλαωρίτου. Παράλληλα, επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ σημειώθηκαν τόσο στο Κολωνάκι όσο και στη Βουλή, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι σε καφέ της Βαλαωρίτου δέχθηκε επίθεση ο πρώην γ.γ του υπουργείο Οικονομικών, Δ. Γεωργακόπουλος από εργαζόμενους στους Δήμους. Καθόταν αμέριμνος και έπινε τον καφέ του όταν έγινε αντιληπτός από συμμετέχοντες στην πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Τότε τον πλησίασαν απειλητικά και επιχείρησαν να του επιτεθούν. Τον έβρισαν, τον έφτυσαν και τότε μπήκαν μπροστά ...

εργαζόμενοι στο καφέ και φυγάδευσαν τον κύριο Γεωργακόπουλο.

Λίγο αργότερα, οι διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή όπου δημιουργήθηκαν νέα σοβαρά επεισόδια.
Περίπου 50 διαδηλωτές εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου πετώντας δυναμιτάκια, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών. Ωστόσο ο αστυνομικός κλοιός κατάφερε να τους αποδυναμώσει και η ένταση αποκλιμακώθηκε άμεσα.

Υπεθυμίζεται πως αρχικά, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν, όπως είχε προγραμματιστεί, από τη πλατεία Καραϊσκάκη και κατευθύνονταν προς τη Βουλή.

Όταν, όμως, επιχείρησαν να ανέβουν τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου να φτάσουν μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παρατάξει κλούβες κατά μήκος του δρόμου, δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου