Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πότε θα κάμει ξαστεριά...;;;

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Λοιπόν αδέρφια, θα σας πώ κάποια απειροελάχιστα απο τα ατέλειωτα σε ποσότητα πράγματα, που μπορεί κάποιος να συναντήσει σε ένα κράτος, που ΣΕΒΕΤΑΙ τον πολίτη, που τον προστατεύει ως κόρην οφθαλμού (γιατί έτσι το συμφέρει πάνω απ' όλα), που η γνώμη του ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ των πολιτικών και δημόσιων λειτουργών, σε ένα κράτος που πάνω απ' όλα ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

Και μιλάω για το Αυστραλέζικο κράτος (ναι, ναι, αυτο το κράτος των Αγγλοσαξώνων,που όταν εμείς κάποτε χτιζαμε παρθενώνες αυτοί πήδαγαν απο δέντρο σε δέντρο σαν μαιμούδες κλπ κλπ κλπ, ναι, αυτωνώνε) το οποίο έχω την τιμή να είμαι πολίτης του.

Ακούστε και διαβάστε αδέρφια. Για να δείτε ΠΟΣΟ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΜΑΣ ...ΗΓΗΤΟΡΕΣ, μη χ..σω!

Λοιπόν, σήμερα κατερτήσθη ο ετήσιος προυπολογισμός του κράτους απο την πρωθυπουργό κα Τζύλια Γκίλλαρντ. Η Τζούλια Γκίλλαρντ, υπ' όψιν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΤΗ στην κοινή γνώμη, για πολλούς λόγους. Δεν θα τους αναφέρω γιατί δεν είναι επι της ουσίας. Παρ' όλα αυτά όμως, η κα Γκίλλαρντ, κυβερνάει το κράτος ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΕΣΤΗ στο πλατύ κοινό, ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, δηλαδή ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ο φετινός προυπολογισμός, είναι απο τους πιο σκληρούς που έχουν καταρτησθεί απο καταβολής αυστραλέζικης πολιτείας. Μεταξύ άλλων μέτρων, που στόχο έχουν την αύξηση των εσόδων του δημοσίου, ακούστε τι άλλο σκαρφίστηκαν οι..."αχρηστοι", "βάρβαροι" και "απολίτιστοι" Αγγλοσάξωνες της Αυστραλίας:

1) Αυξάνει τον συντελεστή φορολογίας στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και ΤΡΑΠΕΖΕΣ, που στη πλειονότητά τους είναι θυγατρικές πολυεθνικών, απο 8% σε 14%, λόγω των συναλλαγματικών διαφορών του εθνικού νομίσματος έναντι του δολλαρίου ΗΠΑ και που μέσω αυτής της μεγάλης συναλλαγματικής διαφοράς, οι επιχειρήσεις αυτές τριπλασίασαν τα κέρδη τους φέτος. Τριπλασιασμός κερδών, περισσότερος φόρος.

Στην πατρίδα τί γίνεται; Αναλογιστείτε.

2) Επειδή το κράτος πρόνοιας εδώ είναι Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ της κοινωνικής πολιτικής της Αυστραλίας, πολλοί έχουν προσπαθήσει να το εκμεταλλευτούν και το εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Τι εννοώ; Εδώ, αν χάσεις για οποιοδήποτε λόγο τη δουλειά σου, αν απολυθείς, αν πτωχεύσεις απο την επιχειρησή σου, αν αρρωστήσεις, αν, αν, αν, το κράτος σου καλύπτει τα έξοδα για τα προς το ζείν ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. Αλλά επειδή πάρα πολλοί, το πλείστον μουσουλμάνοι και βιετναμέζοι νεομετανάστες, το βρήκαν πολύ καλή ιδέα, να κάθονται αραχτοί και να γεννοβολάνε και να τους πληρώνει αδρά το κράτος πρόνοιας (μιλάμε για μηνιάτικα της τάξης των 2000 και παραπάνω δολλαρίων - ανάλογα με τη περίπτωση - και που αυτό μεταφραζόμενο σε ευρώ αγγίζει το ποσόν των 1780 ευρώ μηνιαίως), η αυστραλέζικη πολιτεία, απο τούδε και εξής, θεσπίζει το εξής εκπληκτικό: Απο τώρα και στο εξής, όσοι μένουν άνεργοι ή εξακολουθούν να είναι εδώ και 2 χρόνια, ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (σε οποιαδήποτε υπηρεσία του ή ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα) απο 2 μέχρι 3 ημέρες την εβδομάδα, έως ότου βρούν τη νέα τους δουλειά!!!!

Το διαβάσατε αδέρφια;

Οι άνθρωποι δεν παλεύονται!

Γιατί με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουν 3 στόχους, πρώτον να...ξεβολέψουν τους εκ πεποιθήσεως τεμπέληδες, δεύτερον, εφ όσον τους πληρώνει το κράτος εις χρήμα, να τους εξαναγκάσει να αποδώσουν ένα μικρό μέρος αυτών πίσω στο δημόσιο (δηαλδή ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ) μέσω κάποιας εθελοντικής εργασίας που κι αυτόακόμη επιστρέφει πίσω στους πολίτες γενικώς ώς έργο και τρίτον, να τους διδάξει, χωρίς να τους προσβάλλει, κάποιες ανθρώπινες αξίες.

Στην πατρίδα τί γίνεται; Αναλογιστείτε.

3) ΑΥΞΑΝΕΙ τον βασικό μισθό των χαμηλόμισθων κατά 15% και επιδοτεί παράλληλα τα ενοίκια των κατοικιών τους (εφ' όσον αυτοί δεν έχουν ακόμη αποκτήσει πρώτη κατοικία). Επίσης αυξάνει το αφορολόγητο ποσό απο τα 35.000 σε 39.000 δολλάρια και επιδοτεί ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ που κάνει το κάθε νοικοκυριό σε αγορά νέων οικιακών και ηλεκτρονικών συσκευών (απο ψυγεία, κομπιούτερς, τηλεοράσεις, μέχρι κινητά τηλέφωνα) σαν έμμεσο μέτρο ΑΥΞΗΣΗΣ της καταναλωτικής δύναμης των!

Στην πατρίδα τί γίνεται; Η μάλλον, ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ; Αναλογιστείτε.

Και να σκεφτείτε, οτι αυτός ο προυπολογισμός, είναι και ΣΚΛΗΡΟΣ! Φανταστείτε ο ΜΑΛΑΚΟΙ προυπολογισμοί πώς ήταν!

Και πέστε μου εσείς τώρα. Πώς μπορώ εγώ να μη σηκωθώ κάποια στιγμή και να αρχίσω να βρίζω τα πουλημένα ΕΛΕΕΙΝΑ τομάρια που μας κυβερνούν; Απο τη στιγμή την οποία ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΝ, ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ τους πολίτες αυτής της χώρας, τους πουλάνε για μια χούφτα ...αργυρια και τους καταδικάζουν σε χρόνια φτώχια και εξαθλίωση, πουλώντας τους ταυτόχρονα και ...εθνικοφροσύνη;

Πώς είναι δυνατόν να μην αντιδράσω κατ' αυτόν τον τρόπο, όταν βλέπω τη πατρίδα μου νβα σκυλεύεται κατ' αυτόν τον τρόπο απο αυτή τη συμμορία ληστών και προδοτών, μια πατρίδα που γέννησε Ο,ΤΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟ έχει γεννήσει η Ανθρωπότητα;

Κλαίω τα βράδυα όταν πάσω στο κρεββάτι μου αδέρφια. Και σιγοψυθιρίζω το "Πότε θα κάμει ξαστερια", βάζοντας σε σκέψεις τη καημένη τη γυναίκα μου, που καθώς με ...κοιτάει περίργα εκείνη τη στιγμή, αναρωτιέται αν έχω ακόμη σώας τας φρένας ή έχω γίνει για τα καλά...,Δελαπατρίδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου