Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

«Βράζουν» τα υπόγεια τζαμιά της Αθήνας

του Κώστα Χαρδαβέλλα

«Βράζουν» από αγανάκτηση και πύρινους λόγους των ιμάμηδων τα υπόγεια τζαμιά της Αθήνας, όπου συγκεντρώνονται καθημερινά χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες.

Το πρόσφατο πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας, όποιου ξένου είχε μελαμψό χρώμα από αγανακτισμένους πολίτες και ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής, έχει δημιουργήσει ένα έντονο κύμα αντίδρασης κυρίως σε φανατικούς ισλαμιστές που ουσιαστικά ελέγχουν τα δεκάδες αυτά υπόγεια τζαμιά στο κέντρο και την περιφέρεια της Αθήνας.

Η αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να εισχωρήσουν στα τζαμιά αυτά, που εξελίσσονται σε τόπους αντίδρασης και στρατηγεία οργανωμένων πλέον κινήσεων Μουσουλμάνων στην ελληνική πρωτεύουσα, με στόχο να αντιμετωπίσουν τις βίαιες επιθέσεις κατά των μεταναστών.

Οι πληροφορίες είναι ανησυχητικές και μιλάνε για εμφάνιση μέσα στα τζαμιά αυτά -που βρίσκονται κυρίως σε υπόγεια πολυκατοικιών φανατικών ισλαμιστών- μέχρι και πιθανών μελών της αλ Κάιντα που πυροδοτούν με πύρινα κηρύγματα για το Ισλάμ το θυμό των λαθρομεταναστών και μεταναστών και το κυνηγητό τους στην Αθήνα.

Η επίσημη ηγεσία των οργανώσεων των λαθρομεταναστών στην Αθήνα έχει ξεπεραστεί πλέον από τα γεγονότα και δεν φαίνεται να μπορεί να ηρεμήσει τα πνεύματα μέσα στα υπόγεια τζαμιά.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή στο κέντρο και στην περιφέρεια της Αθήνας, λειτουργούν 120 υπόγεια τζαμιά, που βρίσκονται εντελώς εκτός ελέγχου από τις ελληνικές αρχές, ενώ ο αριθμός τους φτάνει τα 400 περίπου σε όλη την επικράτεια.

Τα ισλαμικά ιερατεία του Ιράν, του Πακιστάν και της Υεμένης έχουν στείλει ειδικά εκπαιδευμένους ιμάμηδες στην Αθήνα για την οργάνωση των φανατικών μουσουλμάνων στην ελληνική πρωτεύουσα σε ομάδες αντίδρασης, αλλά και προώθησης του Ισλάμ σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου