Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Ανίδεος ή ένοχος κύριε Πάγκαλε; και η ανοησία έχει όρια


«Διαφημισμένος» όσο κανείς για την …ευστροφία του. Με πολιτικό «όγκο» και προκλητικό θάρρος της γνώμης του που αυτός πιστεύει ότι είναι αλάθητη γιατί την εκστομίζει Αυτός. Έχει προκαλέσει τους πάντες, κοπρίτες οι δημόσιοι υπάλληλοι, άχρηστοι οι στρατιωτικοί, συνδαιτυμόνες στο φαγοπότι του όλοι οι πολίτες, ρατσιστές οι Βορειοελλαδίτες, ξενόγλωσσα παιδάρια οι συνεργάτες του στο ΥΠΕΞ (που τα προσκυνάει τώρα), τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τον ανεξάντλητο σε επινοήσεις δικαιολογιών που καλύπτουν τη δική του ανεπάρκεια και ενοχή;
Με αυτά που λέει και κάνει ο σήμερα κ. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα είχε προ πολλού καταταγεί από τους πολίτες στην κατηγορία του «Δελαπατρίδη» ή άλλων γραφικών πολιτευόμενων που διασκέδασαν κατά καιρούς τον κόσμο. Το δυστύχημα είναι ότι ο «γραφικός» αυτός κύριος διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια θέσεις εξουσίας και διαχείρισης σοβαρότατων εθνικών θεμάτων με τρόπο καταστροφικό και με ανύπαρκτο αίσθημα ευθύνης. Ο Ναξάκης και ο Καλεντερίδης φταίνε για το φιάσκο με τον Οτσαλάν, ο …Δήμαρχος Καλύμνου και οι «ανίκανοι στρατιωτικοί» για την προδοσία στα Ίμια, οι «κοπρίτες» για το επαίσχυντο Μνημόνιο, ο …Σύριζα για την ποιότητα του γιαουρτιού που έφαγε (στο κεφάλι).
Ο κ.Πάγκαλος ξαναχτύπησε. Τον βασανίζουν φαίνεται οι ενοχές του για τα Ίμια και είπε να συμπληρώσει τις αναρίθμητες άστοχες δικαιολογίες του με πρωτοφανείς μπαρούφες εκτιμώντας ότι όλοι οι «κοπρίτες» είναι πιο άσχετοι από αυτόν και καταπίνουν αμάσητα ότι τους σερβίρει πομπωδώς.
Για να θυμηθούμε, ο κ.Πάγκαλος ήταν ΥΠΕΞ την ημέρα των Ιμίων. Ως ΥΠΕΞ ήταν μέλος του ΚΥΣΕΑ που είναι το πολιτικοστρατιωτικό όργανο εκτίμησης της κατάστασης, οργάνωσης της αντίδρασης και διαχείρισης της κρίσης, αρμόδιο για να διατάσσει τις απαιτούμενες ενέργειες. Το όργανο αυτό προβλέπεται να βρίσκεται συνεχώς (μέρα και νύχτα, έχουν και κρεβάτια) στον Εθνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ. Ο κ. Πάγκαλος, ως ΥΠΕΞ και μέλος του ΚΥΣΕΑ, μη γνωρίζοντας ενδεχομένως πού είναι αυτός ο θάλαμος, προτίμησε να παρίσταται συνεντευξιαζόμενος στο στούντιο του MEGA… Και μετά, πήγε στο γραφείο του και αυτός μιλούσε με το statedepartment, ο ΥΕΘΑ Αρσένης μιλούσε με το Αμερικανικό Πεντάγωνο, ο Σημίτης κοιτούσε απορημένος τους χάρτες που κουβαλούσε ο Λυμπέρης στη Βουλή και ουδείς εξ αυτών γνώριζε τι στην ευχή ήταν αυτοί οι «κανόνες εμπλοκής» που ζητούσε εναγωνίως ο Α/ΓΕΕΘΑ για να χειριστεί την κρίση. Όσο να μάθουν τα βασικά, το Αιγαίο από γαλανό έγινε γκρίζο.
Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Πάγκαλος αμέσως μετά και για πολύ καιρό όταν τον ρωτούσαν για τα Ίμια. ΟΛΟΙ έφταιγαν εκτός βεβαίως από τον ίδιο.
Σήμερα, λοιπόν, έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην υπομονή μας. Σε συνέντευξή του στο CRASH, προσπαθεί να υποβαθμίσει όλες τις εγκληματικές αμέλειες της βραδιάς εκείνης προβάλλοντας το επιχείρημα «ό,τι και να είχε γίνει, σωστά ή λάθος,  δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα», αφού ο Χόμπρουκ (που έχει πεθάνει άρα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή μη…) του είπε πρόσφατα ενώ έτρωγαν (…) ότι «όλος ο χώρος του Αιγαίου είχε μπλοκαριστεί ηλεκτρονικά από τους Αμερικανούς και δεν επρόκειτο να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή. Οι πύραυλοι και οι βόμβες των πολεμικών σκαφών των δύο στόλων δεν θα έβρισκαν κανένα στόχο. Είχαν φροντίσει οι Αμερικανοί να μη χτυπηθεί κανένα σκάφος».
Δεν ξέρω αν ο κ. Πάγκαλος έγινε ειδικός στον ηλεκτρονικό πόλεμο από τη θητεία του ως καμαρότος του Πολεμικού Ναυτικού. Ούτε θα του κάνω το χατίρι να σκίσω το δικό μου πτυχίο εξειδίκευσης στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Αλλά θα πρέπει κάποτε να καταλάβει ότι με τέτοια κοροϊδία απέναντι στο πόπολο δεν μπορεί να κρύψει ούτε την ανεπάρκεια ούτε την ενοχή του και το επόμενο γιαούρτι θα εκτοξευθεί μαζί με τη συσκευασία τύπου τσανάκας…

http://tolimeri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου